Zhineng Qigong har gjort Odd gladare och lugnare

Jag kom i kontakt med Zhineng Qigong genom min storebror. Han hade tränat några år och trodde att det skulle vara bra för mig. Jag gick en helgkurs 2001 och fick direkt en känsla av att jag ville fortsätta. Ganska snart därefter började jag och min bror fundera på att åka på en sommarkurs. Sagt och gjort, sommaren 2001 åkte vi för första gången. Under kursen märkte jag att min rygg rätades upp lite grann och att min hållning blev bättre. Mina axlar, som tidigare varit lite framåtlutade, åkte bakåt.

Under min andra sommarkurs fick jag en väldigt stark Qigongupplevelse. Vi hade tränat armträning och när vi var klara så fick jag en euforisk lyckokänsla. Jag tror aldrig att jag varit så lycklig. Känslan var så enorm att jag inte visste vad jag skulle göra med den.

Zhineng Qigong har gjort Odd gladare

Ökad Gung Fu

Genom träningen har jag ökat min Gung Fu. Det är inspirerande att jag klara att träna mer. När jag tränar La Qi är jag mycket lugnare och kan hålla koncentrationen ganska länge. Förut tyckte jag att det var ganska jobbigt att träna den. Det är samma sak i armträningen. Jag kan koncentrera mig på rörelserna istället för att tänka på annat. Jag bara tränar och tränar! Häromdagen tog jag ett litet steg framåt och kunde kontrollera kroppen bättre. Istället för att låta kroppen styra sinnet så var det sinnet som styrde kroppen. Jag behövde inte ge efter för smärtor i kroppen utan jag kunde behålla kontrollen. Sinnet påverkades inte så mycket av att det var lite jobbigt. Jag vet inte om det har med Qigongen att göra men min allergi har försvunnit.

Tillit till Zhineng Qigong

Förut var min tillit till metoden inte så stark som den borde men genom egen träning och genom att tagit del av forskningsrapporter och personliga berättelser har jag ökat min tilltro. Det är bra att det finns forskning gjord. Jag känner att jag kan lita på Zhineng Qigong och på Qifältet.

Lugnare och gladare

Vanligtvis så tränar jag hemma regelbundet. Om jag inte gör det så märker jag att får sämre kontroll. Jag är inte är lika lugn och blir stressad lättare. Träningen gör att jag bättre kan kontrollera mig själv och behålla lugnet. För tillfället jobbar jag på ett hem för psykiskt handikappade barn som ibland är utåtagerande. När jag tränar ordentligt har jag full kontroll över de situationerna. Om jag inte tränar blir jag trött fortare och har mindre energi men det är ganska förståeligt eftersom både blod eller Qi cirkulerar sämre om man inte tränar.

Träning i vardagen

Det blir allt viktigare för mig att också träna Qigong i min vardag, att träna sitt lugn för att få ett bättre liv. Det var först efter ett par år som jag insåg att man kan få mentala resultat av träningen. Jag är en väldigt positiv person och jag tror att det har mycket med Qigongen att göra. Träningen gör mig positivare och gladare. En viktig del av Qigongträningen är att hjälpa andra och vara en god människa. Det är lätt att tänka för mycket på sig själv i vardagen men på sommarkursen har man anledning att tänka på andra istället för på sig själv. Bara genom att träna i Qifältet hjälper man andra.

Odd Aleksander