Ove får mer och mer respekt för Zhineng Qigong

Innan jag började med Zhineng Qigong hade jag provat andra träningsmetoder, såsom Yoga och meditation. Yoga var bra men för omständligt så jag slutade snabbt. Man skulle inte äta ett par timmar innan man tränade och akta sig för vatten efteråt, t.ex. Jag tyckte om meditationen men efter ett par år stagnerade utvecklingen så när en kompis tipsade om Zhineng Qigong så följde jag med på en helgkurs. Därefter har jag tränat dagligen och deltagit på alla helgkurser i närområdet och en sommarkurs. Sommarkursen var helt underbar. Jag stannade i 18 dagar men när dagarna hade gått ville jag inte åka hem. Kursen var så bra!

Fysiska och mentala resultat

Jag har inte fått några enorma resultat av träningen men jag var å andra sidan ganska frisk när jag började. Det har däremot hänt många små saker. Något av det första jag märkte var att jag somnade mycket snabbare på kvällen. Tidigare kunde jag ibland ligga vaken 2 timmar innan jag somnade. Nu händer det sällan att det tar längre tid än 5 minuter att somna. Det är faktiskt ett jättebra resultat.

Kroppen har blivit mycket mjukare genom träningen. Min dammallergi har också blivit bättre. Även om jag fortfarande nyser så är det mindre än tidigare. Jag fryser mindre än jag gjorde förut. Om jag är förkyld och tränar så öppnar det sig i näsan och jag kan lättare andas.

Ove får mer och mer respekt för Zhineng Qigong Redan innan jag började träna var jag ganska lugn men jag har blivit bättre på att hantera konflikter. Konflikter kunde vara jobbigt för mig förut även om det inte syntes på utsidan. Nu känner jag mig lugnare inombords. Jag tycker också att jag blivit bättre på att koncentrera mig, har lite bättre balans och snabbare reaktionsförmåga. Efter träningen kan jag känna mig fjäderlätt i kroppen. Det är en fantastisk upplevelse som motiverar till ännu mer träningen.

Känsla av Qi

Redan på min första föreläsning så fick jag en stark känsla av Qi när vi provade La Qi. På sommar- och vinterkursen kände jag Qifältet jättekraftigt. Jag har märkt att träningen är mycket kraftigare om man är fler som tränar tillsammans. Bara man tränar två stycken tillsammans så blir Qifältet väldigt mycket starkare. Hur starkt blir det inte då på de större kurserna... För mig är det väldigt viktigt att delta på så många kurser som jag hinner.

Förtroende för Zhineng Qigong

Mina systrar är vana vid att jag ofta kommer hem och berättar om fantastiska träningsmetoder jag fastnat för. När jag kommer hem gången därefter är det någon ny träning som jag börjat med och som är helt fantastisk. Nu har mina systrar lagt märke till att jag faktiskt hållit på med Zhineng Qigong ganska länge och dom börjar tro på att träningen verkligen är bra.

Jag började inte träna för att jag var sjuk eller dålig på något sätt även om jag idag mår ännu bättre än tidigare. Min motivation bottnar i en nyfikenhet. Tanken på att det inte finns något stopp för hur långt man kan utveckla sig inom Zhineng Qigong tilltalar mig mycket. Jag får mer och mer respekt för metoden. Metoden är så enkel att följa. Man kan träna var som helst och när som helst, så mycket eller lite som man vill och det är inga ritualer. Jag har ett starkt förtroende för metoden och min övertygelse blir bara starkare ju fler Qigongare jag möter och ser vilka resultat de fått.

Ove Ödegård