Eva blev av med smärtan i fötterna

Smärta i fötterna

För några år sedan fick jag ont i mina fötter, smärtan kom ganska plötsligt under en semester, då jag skulle besöka Stockholm och flanera runt på olika begivenheter. Fick istället ägna mig åt att leta efter skor och olika inlägg för att överhuvudtaget kunna förflytta mig. Hemma igen uppsökte jag en läkare som menade att för att bli av med smärtan så var det operation som gällde. Han ansåg dock att jag var för ung för en sådan operation då, det skulle inte hålla mer än ett visst antal år. Genom att använda inlägg i skorna så kunde jag på det sättet skjuta på operationen. Jag provade ut ortopediska inlägg och fick lägga de snygga skorna på hyllan för de här inläggen passade långt ifrån i alla skor. Även hemma fick jag ha inneskor med inlägg, kunde inte ta ett steg utan dessa, så ont gjorde det i fötterna.

Efter en tid såg jag en annons om en föreläsning om Zhineng Qigong, blev intresserad eftersom jag då en tid sökt efter något som jag kunde hjälpa mig med mina smärtproblem. Blev på föreläsningen rekommenderad av en kvinna att delta i kommande helgkurs. Jag bestämde mig att gå kursen och väl där när jag insåg att vi skulle stå det mesta av tiden undrade jag nog vad jag givit mig in på, men det gick bra även om det naturligtvis kändes i fötterna. Efter min första helgkurs var jag motiverad att börja träna hemma själv, jag gick också varje vecka på den gemensamma veckoträningen. Efterhand blev smärtan mindre i fötterna och nu behöver jag inga inlägg i mina skor längre och jag kan gå barfota utan att känna smärta.

Smärta och domningar efter trafikolycka

Eva blev av med smärtan i fötterna Jag skadade min nacke för många år sedan i en trafikolycka. Hade smärta i nacke och axel, periodvis hade jag en domnade känsla i armen och ut i handen. Fick svårt att lyfta och bära saker, gjorde jag det, räckte för att smärtan och spänningarna skulle öka och ge huvudvärk i flera dagar. Provade flera olika metoder, men det gav endast tillfällig förbättring. Har fortfarande känningar av besvären i nacke om jag bär tungt eller sitter för länge vid datorn, men besvären är betydligt mindre idag.

Magsyra och ständigt illamående

Har sedan jag var ung alltid haft problem med magen. Redan i 25-årsåldern fick jag magsår vid två tillfällen. Har haft problem med den övre magmunnen som gjorde att magsyran kom upp i matstrupen, vilket gjorde att jag kände ett ständigt illamående och som jag hade en klump i halsen. Behöver inte idag äta mediciner för magsyran eller illamåendet.

Högre livskvalitet

I början av min träning märkte jag inte så mycket av de mentala resultaten, men nu kan jag se skillnaderna klarare. Numera känner jag mig lugnare, stressar inte upp mig som jag gjorde tidigare. Jag oroar mig inte över saker som tidigare. Min koncentrationsförmåga är mycket bättre än innan. Jag känner mig mycket gladare och mer positiv. Jag är tacksam för att jag har hittat den här träningsmetoden som har gjort mig starkare både fysiskt och psykiskt och på så sätt ökat min livskvalitet.

Eva Swenson