Zhineng Qigong ger Marie väldigt mycket

Jag började inte träna Qigong för att jag hade några direkta problem utan jag letade efter något som tränade mig både fysiskt och mentalt. Tidigare hade jag provat allt möjligt, Friskis och svettis, dans, yoga och meditation.

Zhineng Qigong ger Marie väldigt mycket

Sommarkurs

1998 gick jag min första drop-in träning. Därefter tränade jag sporadiskt några år. 2004 gick jag min första sommarkurs. På sommarkursen får man en helt annan förståelse för Qigong. Det är då som man knäcker koden.

Zhineng Qigong har påverkat mig på många plan. Det är väldigt fascinerade att träningen ger mig så mycket trots att jag inte har några direkta problem. Skillnaderna kommer gradvis, från år till år. Jag får förbättringar kring sådant som jag inte hade trott eller förväntat mig.

Koncentration, kroppshållning och rörlighet

Min kropp har blivit mycket mjukare och rörligare. Jag står och går rakare. Hållningen är helt annorlunda. Jag har också märkt att jag har lättare för att koncentrera mig. Nu förtiden kan jag sitta och läsa på spårvagnen utan att störas av allt som händer runtomkring. Det har jag inte kunnat göra sen jag var liten. Jag kan behålla mitt fokus och behöver inte lyfta blicken för att se allt som händer.

Piggare och klarare

Redan innan jag började träna var jag ganska lugn men Qigongen har gjort mig ännu lugnare. Jag känner också att jag är piggare och klarare i tankarna. Istället för att fokusera på problem är jag nu mer fokuserad på lösningen. Det har också blivit lättare att umgås med andra människor. Jag har öppnat upp mer.

Förebygga problem

Qigongen är ett utmärkt sätt för att försöka hålla sig frisk och för att förebygga problem. Den tid jag lägger ner på träning nu kommer jag att tjäna på senare.

Jag tycker att Zhineng Qigong är helt fantastiskt. Det är ett enkelt verktyg som man alltid kan ta till. Trots att jag inte har några sjukdomar eller större problematik får jag ut så mycket av träningen. Det hade jag aldrig väntat mig!

Marie Ljunggren