Monika blir lugnare och mer koncentrerad

Mitt namn är Monika Bäckström och jag började träna denna metod våren 2004. Min dotter hade gått en kurs ett halvår tidigare och jag såg hennes förbättringar. Hon har haft svåra hälsoproblem och provat många metoder utan att få så mycket hjälp. Nu märkte jag att hon orkade mer och var gladare. Själv har jag inte några direkta hälsoproblem men tänkte att något som är så bra för henne måste ju vara bra för alla. Jag var nyfiken och ville vara ett stöd för henne.

Mental träning

När jag gick kursen upptäckte jag att metoden var så bra mental träning. Jag hade mest hört om de fysiska resultat man kunde uppnå, så det var nytt för mig. Träningen gjorde mig lugn och jag kunde koncentrera mig bättre. Jag har alltid gillat att ha mycket på gång, jobbat mycket, men även haft en aktiv fritid. Kanske var det inte det fysiska jag behövde utan att kunna göra saker långsamt och med större avslappning.

Lugn och bra sömn

Jag arbetar som rektor och träffar dagligen många människor. Det är mycket möten och ibland kan det vara tungt. Numera känner jag en trygghet i vetskapen att jag har Qigongen att stärka mig med. Jag vet att jag får en god natts sömn efter att jag har tränat oavsett vad som står på agendan för nästa dag. Lugnet träningen ger gör även att jag är bättre på att lyssna och "räcka till" för alla. Träningen har även medfört att jag aldrig känner mig trött på dagen, och mitt sömnbehov har minskat med 2 timmar!

Monika blir lugnare och mer koncentrerad

Bättre hållning

Kroppsregleringen har även varit ett bra redskap på jobbet. Jag står upp och jobbar och har blivit av med min stela, ömma nacke. På föreläsningar händer det numera att jag ställer mig längst bak och tränar kroppsreglering samtidigt som jag lyssnar. Jag har tidigare fått hjälp en kiropraktor. Hon märkte tydligt av när jag började träna och kommenterade direkt att jag fått bättre hållning. Min röst har blivit starkare och mina problem med heshet är borta. På vårarna brukade jag tidigare äta allergimedicin, men det behöver jag inte längre.

Slitna knän

Mitt aktiva fritidsliv har bestått av ridning, handboll och framför allt fotboll. Jag har både spelat själv och tränat lag. Detta har gett mig slitna knän och höfter. Springa är svårt då knäna protesterar efter några hundra meter. Jag har ändå valt att delta i ett motionslopp varje vår, och har då fått växla mellan att gå och springa. För att kunna delta i loppet har jag varit tvungen att träna en längre tid före loppet. Förra året tränade jag bara Qigong istället. Till min förvåning kunde jag plötsligt springa alla 5 km utan att stanna. Jag har säkert sprungit loppet 10 ggr, och aldrig klarat det innan. Visst kände jag av knäna, men jag Qigongen har gjort att jag fått en annan inställning. Jag trodde mycket mer på mig själv och behöll lugnet. Då gick det hur bra som helst. Man kan så mycket mer än man tror! Det känns bra att jag funnit en träningsmetod som inte sliter ut utan bygger upp!

Gruppträning

Efter min första kurs har jag deltagit i alla helgkurser som arrangerats i Kalmartrakten och även följt med min dotter till projekten i Stockholm och tränat. Det är spännande att träna så många tillsammans. Jag känner tydligt av att träningen är starkare när man tränar i grupp och deltar i gruppträningarna som anordnas i Nybro och Kalmar i veckorna. Den dagliga träningen är numera ett behov. Jag längtar efter stunden när jag får ställa mig och träna, och nu i sommar ska jag prova att gå sommarkurs!

Monika Bäckström