Solveigs väg tillbaka efter flera operationer

I oktober –97 var jag nyopererad i ryggen för tre diskbråck och det tog alla mina krafter. Jag hade svårt att komma igen. Då fick jag fick höra talas om kursen i Zhineng Qigong och jag kunde genomföra den trots min trötthet. Jag började direkt gå på veckoträningen och även på alla helgkurser här på Åland. Ryggen blev fort bra.

Till slut kunde jag inte motstå sommarkursen och efter den var jag såld! Det var inga överord som jag hade hört berättas om kursen innan. Efter den kursen fick jag lägga ifrån mig glasögonen. Min man sa att det där måste du nog få fara på igen då jag bara gick omkring och smålog när jag kom hem.

En gång blev jag avrådd av min kiropraktor att åka på kurs i Sverige. Han sa att resan skulle bli för påfrestande för min rygg. Jag åkte ändå och efter 15 minuter på kursen så var min rygg bra.

Solveigs väg tillbaka efter flera operationer

Jag opererades för elakartade knölar i sköldkörteln hösten –98 och så fort jag vaknade ur narkosen satte jag på skivan med Qireglering. Jag fick sedan träna Qigong i ett sköljrum på sjukhuset och blev fort pigg. Efter några dagar hemma så ringde man från sjukhuset och sa att jag behövde operera även den andra delen av sköldkörteln. Jag drabbades även av borelia under den här perioden.

Vid sidan av allt detta genomgick min man en njurtransplantation. Jag kände att jag måste hålla igång då han inte orkade mycket även om han snabbt återhämtade sig. Min man blev senare sjukare och sjukare men jag klarade av att a hand om honom hemma där han också fick dö. Även detta kände jag att jag kunde klara på ett bra sätt.

Jag har astma men jag behöver endast medicinera lite grann. När jag testas är min lungkapacitet bra för min ålder. Ett knä som man sa att det var artros i har blivit bra igen och nu kan jag gå långa sträckor.

Allt det här kämpade jag igenom tack vare Qigongen.

Solveig Eriksson