Marinas liv har förändrats

Jag har under större delen av mitt liv haft problem med magen. Under de perioder som det var som värst reagerade jag t.o.m. på vatten. För snart 10 år sedan hamnade jag på akuten i en anafylatisk chock (kraftig allergisk reaktion). Livet blev plötsligt väldigt komplicerat och besvärligt efter att det konstaterats att jag var väldigt allergisk mot en lång rad livsmedel.

Våren 2005 gick jag min första helgkurs i Lyft Upp Qi. Det hände mycket bara under och efter den helgen. Jag hade som mål att göra något åt mina allergier, men upptäckte att det var en hel del annat som förbättrades eller försvann.

Min stressmage blev genast mycket lugnare. Tidigare har jag lagt ut massvis med pengar hos olika läkare som inte kunnat sätta namn på mina problem, än mindre åtgärda dem. Efter bara några månader hade jag slutat helt med de preparat jag tagit i många år.

Till min stora förvåning har även laktosintoleransen försvunnit till 99%. Jag använder numera vanliga mjölkprodukter och har väldigt sällan problem av det. Bekantskapskretsen har svårt att tro att jag inte längre behöver laktosfattiga produkter.

Zhineng Qigong har förändrat Marinas liv

Före jag började träna Zhineng Qigong led jag av en otrolig mensvärk, som blev värre med åren. Vid några tillfällen året innan jag började träna Qigong, hade jag så ont att jag nästan svimmade. Läkarna sa att det är vanligt och helt normalt. Jag oroade mig varje månad för när det skulle sätta igång, och att jag skulle behöva en massa värkmedicin för att klara av det. Efter första helgkursen, har jag kanske tagit en tablett vid två till tre tillfällen! Nu har jag lärt mig att vid de få tillfällen jag har värk, så kan jag träna bort den istället för att ta värktabletter.

Jag brukade även ha en migränperiod på ungefär en vecka varje vår och höst. Då var det mest bara vila som gällde. Sen jag började träna har jag inte haft någon sådan period. Vid ett fåtal tillfällen har jag känt det som att det skulle börja, men sen bara försvinner det.

Mina allergier gör att jag ofta är trött, men numera är jag mindre trött och behöver inte vila dagtid så ofta. Jag behöver inte heller lika mycket sömn som tidigare, nu klarar jag mig på ca sex timmar per natt, förr sov jag åtta till tio timmar per natt.

Andra förbättringar jag märkt av är att mina ben inte känns lika tunga lägre när jag är ute och går, jag har bättre kondition. Jag stressar inte eller oroar mig över saker lika mycket som förr. Fastän saker kör ihop sig ibland, håller sig magen lugn. Jag har ett inre lugn, och känner mig lycklig. Jag har inte kunnat dricka kaffe på några år, för det gav mig hjärtklappning, andnöd och jag var på väg att svimma. Efter sommarkursen har jag testat dricka lite kaffe, och det har gått bra.

Idag mår jag så bra att jag glömt bort många av de besvär jag tidigare led av. Det ser jag som ett steg i rätt riktning!

Marina Nedergård