Zhineng Qigongs filosofier hjälper Bengt

Jag har tränat Zhineng Qigong ett antal år och när jag tänker efter har jag fått en massa resultat. Periodvis har jag haft problem med depressioner och har haft mycket att bära på som gjort mig ganska sluten och tillknäppt. De här åren, sen jag började med Qigong, har jag fått lättare att öppna upp mig. Jag har kommit en bit på väg mot att blir mer social.

Jag vill ta bort det som gör mig deprimerad, eller rättare sagt, lära mig hantera mitt sätt att tänka. Mina problem ligger hos mig, inte hos omvärlden. Det är inte helt lätt att ändra sitt beteendemönster men det är möjligt.

Zhineng Qigongs filosofier hjälper Bengt mot depressioner Något som betytt och hjälpt mig mycket är Su Dongyue föreläsningar. Jag blir väldigt peppad av att höra honom prata. Han har en förmåga att tala till oss alla så att det känns som om han talar direkt till mig. Jag blir påmind, och behöver verkligen bli påmind, om det positiva tankesättet. Det han säger går rakt in i hjärtat. Det är helt fantastiskt! Jag försöker använda föreläsningarna så mycket det bara gå i min vardag.

Zhineng Qigong är en sådan kraftfull metod. Jag tycker om enkelheten. Det är något som drar med träningen och det känns att det är bra för oss. Även om jag haft svårt att lära mig rörelserna och inte gör dem perfekt så får jag ut mycket av träningen. Helt plötsligt kan smärtor i kroppen släppa, både fysiska och mentala, och man blir alldeles mjuk. Resultaten kan komma snabbt om man bara bestämmer sig för att träna flitigt.

Inom Zhineng Qigong finns inget slut. Man blir aldrig fullärd. Det gäller att komma åt allt vackert som finns inom oss. Genom träningen kan vi åtminstone glänta lite på allt som finns. Så småningom kommer livet att bli som en dans. Det gäller att ta vara på möjligheterna. Livet är så otroligt rikt och det är viktigt att inte glömma det.

Qigongen har gett mig många gåvor. Min gåva är att berätta om mina erfarenheter till andra. Utan träningen vet jag inte hur jag hade mått!

Bengt Andersson