Ingers psoriasis försvann

Det här är en liten solskenshistoria men med en tråkig början. Jag hade en jobbig period för ett par år sedan med flera dödsfall och allvarlig sjukdom i familjen. Jag tvingades vara den starka. Det var väldigt tufft och det gjorde mig trött. Förra året så började livet bli lättare och jag kunde ta det lugnare. Men då, när jag slappnade av, fick jag psoriasis.

Det började oskyldigt med några prickar på magen och jag blev orolig när de inte försvann. Vi har psoriasis i min släkt. Min mamma fick sjukdomen de sista åren av hennes liv så jag visste hur allvarligt det kan bli. Den första läkaren jag gick till ställde fel diagnos men en specialist kunde konstatera att jag fått psoriasis. Då hade sjukdomen börjat breda ut sig.

Jag fick kortison men det hjälpte inte alls så jag var tvungen att ta en stark variant. Rodnaderna dämpades men utslagen försvann inte. Kortison kan man bara använda periodvis eftersom det inte är bra för huden. När jag slutade kom utslagen tillbaka, ännu starkare. Jag började igen och rodnaden gick ner men utslagen kom tillbaka än mer när jag slutade. Efter det använde jag ingen mer kortison. Utslagen läkte ju inte utan mattades bara av för att sedan bli värre. Så kunde jag inte hålla på!

Jag läste på så mycket jag kunde om sjukdomen. Sol skulle kunna vara bra så vi åkte på solsemester men det hjälpte inte. När jag hade som mest utslag var det väldigt jobbigt och jag tänkte att det här skulle gå åt skogen.

Det var en slump att jag hittade Zhineng Qigong. I februari råkade jag läsa en artikel i en Må Bra tidning om en kvinna som fått stor hjälp med sina eksem av Qigong-träning. Direkt när jag läst artikeln kände jag att det kunde vara något för mig. Kort därefter gick jag en helgkurs. Där förstärktes min känsla av att träningen skulle hjälpa mig. Efter kursen tränade jag hemma varje dag och var väldigt fokuserad på att verkligen genomföra min träning.

Jag fick psoriasis i höstas och utslagen kom fort men det gick också snabbt att bli av med dem tack vare Zhineng Qigong. Efter tre månaders träning upptäckte jag att utslagen inte ökade. Sen märkte jag att de till och med började minska. Idag går det inte att se att jag haft psoriasis!

Min omgivning hade svårt att förstå att Qigongen verkligen kunnat hjälpa mig. Jag förstod det knappt själv. Det lilla som jag tränat hade verkligen hjälpt mig. En del menade att det inte kunde ha varit psoriasis eftersom det försvann. Det är dock inget tvivel om att det verkligen var psoriasis. Den försvann efter tre månaders Qigong-träning! Jag älskar träning och de resultat jag får av den. Bara tanken på Lyft Upp Qi kan få mig att le!

Artikeln i Må Bra gjorde att jag började träna. Kvinnan hjälpte mig genom att berätta sin historia. Alla känner någon som har psoriasis. Kanske kan denna lilla berättelse få någon annan att börja träna Zhineng Qigong.

Inger