Ann-Christine kan hantera sina mentala problem

Jag kom i kontakt med Zhineng Qigong av en slump. Jag mådde inte så bra. Det var bara kaos i mig. Jag hade testat andra metoder men utan större resultat. Efter en Qigongföreläsning tänkte jag i alla fall prova så jag gick till en kvällsträning och insåg då att det faktiskt blev lite lugnt i mitt kaos.

Sen åkte jag till sommarkursen. Där grät jag och grät och grät och grät. Det var de största minnena från den kursen. När jag kom hem kände jag att det hänt något positivt med mig. Trots allt tänkte jag att det var den bästa semester jag kunde ha haft. Efter det har jag gått sommarkursen varje år, åtta år. Jag har fortsatt att gråta men mindre och mindre.

Jag har i stort sett aldrig mått bra sen puberteten. Som barn har jag inte något minne av att jag var deprimerad men sen puberteten har jag varit deprimerad mer eller mindre jämnt, varit rädd för folk och varit mycket för mig själv. Det är väl först nu när jag mår bättre som jag börjar förstå hur pass deprimerad jag egentligen varit. Det förstod jag inte då utan jag trodde att alla mådde så som jag gjorde. Jag fattade inte att det inte skulle vara så. Jag hade ingenstans att ta vägen med mina problem utan jag bara kämpade på.

Idag kan Ann-Christine hantera sina känslor utan att bli deprimerad Tack vare Qigongen går jag framåt en bit i taget. Tidigare när det hände jobbiga saker så har jag inte kunnat hantera dem utan jag gått in i en depression. Idag kommer känslorna fortfarande upp men jag kan hantera dem utan att bli deprimerad. Det är något som Qigongen verkligen har lärt mig. Jag har lättare att skratta idag, är mer öppen och lever inte i en dimma längre. Hjärnan är klarare och fungerar bättre. Att bruset av tankar har stannat lite grann är nog något som alla upplever som tränar Qigong. Det är inte samma brus längre.

Ett annat påtagligt resultat är mjukheten och rörligheten i kroppen. Jag kan inte bevisa det men jag är övertygad att om jag inte börjat tränat Qigong så hade jag varit sjukpensionär idag och en stor börda för sjukvården. Jag hade så mycket spänningar och jag förstod inte det. Det var t.ex. svårt för mig att gå längre sträckor.

Jag är ännu inte färdig i min utveckling men jag förstår mig själv och mitt handlande i livet lite bättre. Att lära sig hantera det mentala har inte varit smärtfritt men det har varit värt mödan. Det är verkligen värt det. Jag känner stor tillit till Zhineng Qigong!

Ann-Christine Jansson