MS sjuke Magnus har fått ett bättre liv

Jag heter Magnus är 31 år och har skovvis fortlöpande MS (multipel skleros). Det skov jag haft fick jag för 2,5 år sedan. Det gjorde främst att jag gick dåligt och sov mycket.

Skovet avtog och jag kunde gå någorlunda bra men inte särskilt långt. Jag var arbetslös och orolig för att tröttheten skulle vara ett problem för mig när jag fick ett jobb. Jag hade även svårt att ta initiativ.

Magnus I november 2005 gick jag en helgkurs i Zhineng qigong. Det var en vitamininjektion. Jag blev pigg av den. Detta sporrade mig att träna qigong en halvtimme om dagen.

Tre veckor efter kusen fick jag erbjudande om ett vikariat som dataansvarig på ett litet företag. Detta vågade jag tacka ja till eftersom jag visste att jag skulle orka hela dagarna.

På fredag kväll, efter min första arbetsvecka, kände jag mig märkligt pigg. Jag hade jobbat en hel arbetsvecka och var pigg! Samma kväll skulle jag och min fru tvätta kläder. En normal kväll hade jag lagt in tvätten i tvättmaskinerna och hjälpt till när min fru lagat kvällsmat. Denna kväll lade jag in tvätten, bestämde vad vi skulle ha till kvällsmat, gick och handlade det som behövdes (och lite till) och lagade kvällsmaten. Det var en förtrollad kväll. Det är en härlig känsla att vara förmögen att vilja något och att sedan kunna omsätta det i handling.

Jag känner att min qigongträning gör mig piggare och friskare och nu kan jag gå två kilometer utan uppehåll. Zhineng qigong har gett mig ett bättre liv.

Magnus Barse