Harriet klarar sin reumatism

Mina symtom startade vid 20 års ålder med värk invid höger skulderblad. Efterhand tillkom värk och stelhet i nacken, axlarna, bröstryggen och ländryggen. I samband med två graviditer uppstod bäckenupplösning med kvarstående värk nedtill i ryggen. Under flera år hade jag symtom med inflammation i muskelfästen, muskelsvaghet och trötthet. För fem år sedan fick jag värk i båda fotleder, handleder, höger knä samt frozen shoulder vänster axel. Diagnosen reumatoid arthrit ställdes.

Jag prövade en mängd olika behandlingar utan bestående förbättring. För ett år sedan började jag träna Zhineng Qigong och jag märkte genast en förbättring med ökad energi och minskad stelhet i kroppen. Jag fick kraft att engagera mig i min sjukdom och började äta methotrexate vilket minskade värken i kroppen så att jag orkade träna mera Qigong. Under sommarkursen 2005 släppte värken i fotlederna och jag kunde efter tre års tid börja gå obehindrat igen.

Nu gör jag armträning varje morgon, Lyft upp Qi på kvällen och deltar i gruppträningen 2 gånger i veckan. Axlarna är bättre och min hållning helt annorlunda. Förbättringen fortsätter hela tiden.

Harriet Häggblom

Harriet Häggblom