Sofie fick energi

Det fungerar även om man inte tror på det...

Det är andra gången jag är på kurs, och det är tack vare Ika jag är här. Första gången hade jag jätteont i fötterna, och jag hade jobbat jättemycket – jag jobbar hemskt mycket på sommaren. Sedan vilar jag mig på vintern. Men efter att jag varit här så blev jag väldigt dålig första dagen. Jag mådde jätteilla, och jag skulle ha kunnat göra någonting med han som gav ledorden när vi gjorde Drag Qi.

Men jag har inte upplevt någonting av det denna gång: Jag har inte ont i fötterna, jag är lugn, harmonisk och jag blev väldigt pigg – det blev jag förra gången också. Jag trodde väl inte riktigt på det här i början, men jag måste erkänna att det fungerar väldigt bra. Och det har varit väldigt bra för mina axlar, för där har jag problem och allting sätter sig där. Så jag tycker det är väldigt bra och jag ska nog försöka fortsätta träna.

Vanligtvis efter sommaren brukar jag gå in i väggen. Jag har trettio anställda på sommaren och har två restauranger och ett gatukök. Hela september – oktober brukar jag ligga som ett kolli och brukar få massor av sjukdomar, förkylning och sådant. Jag är ju vanligtvis väldigt frisk av mig, men då: ont i hela kroppen och orkar inte göra någonting.

Det inträffade inte detta år, för direkt när jag kom hem efter sommaren, så var den här helgkursen. Så jag fick energi med en gång, jag kröp aldrig ner i det här "hålet" och drog täcket över huvudet som jag brukar göra. Jag måste erkänna att jag tror på det, även om det bär mig emot!

Sofie Jacobsson

33 år