Evelyne kunde lyfta och bära sin son för första gången på tre år

Jag heter Evelyne, är 41 år och bor i Oslo, Norge. Jag gick min första qigongkurs i oktober 2017. Jag blev rekommenderad att testa qigong av en gammal vän till familjen då jag hade svårigheter med magen (IBS, irritable bowel syndrome), smärtor i korsryggen, inflammationer i armar, bihålor och hals och generella smärtor i kroppen pga för lite träning och felbelastning. Förutom de fysiska problemen var jag även plågad av ångest, rädsla, irritation och sorg. Allt detta medförde att jag inte kunde fungera normalt hemma och jag hade mist många vänner för att jag inte klarade vara social. 

440 persber sommar 2018 2

Redan på föredraget innan första kursen kände jag att Zhineng Qigong var det jag hade väntat på. Det är detta som ska hjälpa mig. Min mor var med på kursen. Vi fick bättre kontakt med varandra och hade ett samtal som vi skulle haft 20 år tidigare. Det var otroligt fint och gott för oss båda. Cirka en månad senare var jag med på Weituo Jin. 

På grund av min rygg hade jag inte haft möjlighet att vare sig lyfta eller bära min son på nästan tre år. Lite mer än två månader efter jag började med qigong gjorde jag båda delar! Jag lyfte och bar honom! Det var som att han fick en ny mamma!

Jag har fortsatt träna varje dag. Nu på min första Sommarkurs fick jag många förbättringar. Basen på min högra tumme öppnade sig, den har varit låst in i handen, och jag ser att vänster följer efter. Jag klarade äta maten jag fick. Det var mat som min kropp inte har fått på många år. Jag har fått bättre cirkulation i benen och tårna. Tidigare har jag haft problem med att tårna domnar bort. Jag upplever också att mycket av ångesten har släppt.

Mycket bra har skett och jag ser fram emot vart vägen leder. Mitt mål är att kunna fungera så normalt som möjligt och inte bli stoppad av begränsningarna som jag och min kropp har skapat ihop. Jag vill kunna gå på restaurang när jag vill, åka på resa vart jag vill, när jag vill med vem jag vill. Jag vet att det är möjligt så länge jag tränar varje dag.

Evelyne Almberg