Överraskande synförbättring - slipper glasögon efter 30 år

Efter ett antal besök hos massören insåg Stina, som var mitt uppe i karriär, småbarn och husköp, att det krävdes någonting annat för att få bukt med hennes onda axlar. Året var 1996 och Stina fick av en kollega tips om zhineng qigong. Inte hade hon då någon som helst aning om att denna träning 20 år senare skulle resultera i att hon slipper glasögon!

Smärtan i axlarna försvann

Smärtan i axlarna försvann ganska snabbt och efter det blev hon kvar, det här var verkligen en träningsform som passade henne. Genom alla år har Stina tränat qigong mer eller mindre regelbundet. Förutom egna träningen hemma, går hon med jämna mellanrum på helgkurser och deltar i sommarkurserna.

Stina Glad och pigg

Stina känner sig pigg tack vare qigongen och ser den som sin ledstång i livet. Egentligen är det just den mentala biten som är den stora behållningen, qigongen gör att hon känner sig glad i sin vardag. Alla andra resultat och förbättringar, såsom att hon har blivit av med både foglossning och artros i knät, ser hon som bonus. Och nu senast, den helt oväntade bonusen att synen förbättrats.

Synfelet var helt borta

“Det är klart att det kan vara opraktiskt med glasögon och linser men jag hade ju haft det sedan jag var 20 år gammal så det var ingenting jag tänkte på särskilt mycket” säger Stina med ett leende. Det var i höstas, när hon var ute och plockade svamp, som hon tappade bort sina glasögon i skogen. Hon körde raka vägen till optikern för att skaffa nya. Väl inne hos optikern var hon lika förvånad som han att hon hade kört bil utan glasögon helt utan problem. Synundersökningen visade att synfelet på - 2,8 nu var helt borta. Stina förstod att det var tack vare qigongen som synen blivit bättre. Optikern hade aldrig varit med om något liknande och var förbryllad. “Jag förstår ingenting” sa han, “men fortsätt med det du gör”.

Stina Palmqvist