Agneta har blivit av med allergier och en halskota har rätats ut

Allergi mot hund, katt och pollen har försvunnit

Agneta:Nackkotan nu i linje med resten av ryggradenI februari 2002 började jag träna qigong. Min arbetsgivare erbjöd en grundkurs i Lyft upp qi med en timme i veckan i förmodar jag tolv veckor. Redan efter några veckor upptäckte jag att jag inte längre pronerade utan gick rakt. Det blev ganska dåligt med den egna träningen så en arbetskamrat och jag gick ett öppet projekt 2005 och sedan ett till 2006.

I april 2006 gick jag en grundkurs i Shenxin qigong och läraren tyckte att vi skulle träna varje dag för att se om det var bra. Jag gjorde så och upptäckte efter några veckor att min pollenallergi var borta! Även allergin mot hund och katt har försvunnit.

Huvudet har blivit rakt nu

Ända sedan början på 70-talet har jag haft problem med nacken. Det visade sig att jag hade en felställning (ett litet ”hack” inåt) på två av mina nackkotor, jag tror att det var C3 och 4. Läkaren som upptäckte detta när jag sökte för huvudvärk sade att jag inte fick snedbelasta axlarna, t.ex. genom att ha en axelremsväska, eftersom detta skulle leda till huvudvärk. Detta visade sig stämma och jag har alltid varit mycket noga med att sitta med huvudet rakt för att undvika snedbelastning.

Hösten 2015 åkte jag till Pargas på Höstkurs. Under kroppsreglering eller avslappningen kände jag att något lyfte mitt huvud och vred det litet åt höger. Det var en väldigt konstig känsla. Efteråt upptäckte jag att mitt huvud som tidigare varit vridet en aning åt vänster nu var rakt fram.

Nackkotan nu i linje med resten av ryggraden

När jag var hemma igen upptäckte jag efter ett par dagar att ”hacket” var borta! När jag kände efter litet längre ner kändes halskotpelaren nedanför väldigt instabil och det lät som en stenkross när jag vred på huvudet. Det kändes som om de inte satt som de skulle. Ljudet tror jag alltid har varit där men jag vet egentligen inte. Den nedersta halskotan, C7, har alltid varit mycket framträdande.

Efter vinterkursen 2016 kändes halskotpelaren mindre instabil men stenkrossljudet fanns kvar. När jag kom till sommarkursen blev jag förvånad över att armträningen gjorde så fruktansvärt ont på höger sida, mycket värre än under min första sommarkurs eller någon av de påföljande.

Efter ett par dagar hörde jag ett litet ”plopp ” under ett armträningspass och undrade vad det kunde vara. På torsdagen talade Mr Su om att läka och räta ut ben i skelettet och någonting om ryggraden. Jag lade handen på nacken och kände till min stora förvåning att halskotpelaren kändes helt rak och stabil. Stenkrossljudet hade försvunnit. Det var för bra för att vara sant! På fredag morgon upptäckte jag att den nedersta halskotan hade gått inåt och nu var helt i linje med resten av ryggraden och den stack inte ut längre.

Agneta Englund