Bodil har hittat en plattform i livet

Jag gick min första kurs i februari, efter att en kollega gjort mig nyfiken på Qigong. Den kursen gick väldigt fort. Jag var i väldigt dålig form på lördagen, men redan på söndagen var jag mycket bättre. Allt kändes bara så bra. Sedan dess har jag tränat hemma nästan dagligen. Det har gett mig ett inre lugn. Speciellt de senaste åren har jag jobbat mycket med personlig utveckling, att försöka hitta mig själv och vad jag vill med livet. Sen jag började träna Qigong har den utvecklingen gått mycket snabbare och enklare. Jag försöker lära mig säga nej, har lättare att sortera bort saker och behöver inte vara med på allt som händer. Eller som en av mina vänner förvånat utbrast. "Men Bodil ditt tidsschema är ju inte fullt längre!"

Bättre minne

Jag märker också skillnader på mitt jobb inom den akuta mentalvården. Tidigare var jag tvungen att anteckna väldigt mycket när jag var inne hos patienter, men det behöver jag inte längre. Mitt minne har blivit bättre. Framför allt grubblar jag inte så förskräckligt mycket längre. Det är väldigt väsentligt för mig. Det har tagit mycket av min energi, men nu har jag slutat med det. Jag har grubblat så att det räcker! Numera kan jag plötsligt bara veta saker. Det känns som jag har fått en plattform i livet. Allt kommer mer naturligt utan så mycket grubbel.

Bodil har hittat en plattform i livet Jag har fått ett annat förhållningssätt och strävar mot att ta livet mera enkelt. Det positiva tänkande som vi talar om inom Qigongen känns väldigt viktigt och riktigt. Det bekräftar det jag tidigare eftersträvat. Jag känner att jag slipper ha dåligt samvete för allt jag tycker att jag borde göra, kan välja det jag vill göra och det är okej. Min dotter har också märkt att jag är lugnare. Om jag är lite irriterad någon dag brukar hon fråga "Mamma, har du inte tränat idag?"

Fysiska resultat

I början fick jag mest mentala resultat, men nu märker jag även en del fysiska förbättringar. Övre delen av ryggen och nacken har blivit mjukare och mer rörlig. Jag kan också slappna av bättre. Förut trodde jag att jag var avslappnad, men har nu förstått att jag inte var det.

Det är också roligt att ha träffat så många fantastiska människor inom Qigongen. Många har tagit sig igenom otroligt tunga livssituationer och byggt upp ett nytt liv.

Bodil Elisassen