Sommarkurs ett Nossebro [2016-06-27]

”Tack för en fantastisk kurs! Jag är tacksam för metoden och lycklig för att jag får lära mig den. Tusen tack för qifältet, tusen tack till Dongyue Su och hans kärlek och tålamod. Tack till alla.”

”Jag är MYCKET TACKSAM för möjligheten att träna med European Zhineng Qigong.”

”Tack för en bra kurs. Fantastisk träning, ledning och organisation, ledord, qifält.”

”Allting är så väl organiserat, träningen disciplinerad och det är en varm, uppmuntrande och helande atmosfär. Tack för en fantastisk kurs!”nossebro 2016 gruppbild steg1

Det här är några av många uppskattande och tacksamma kommentarer som deltagarna på vår 9-dagars sommarkurs gav i kursutvärderingen. Genomgående i utvärderingen är den känsla av harmoni och lugn som deltagarna har upplevt. Flera har berömt organisationen, att allt fungerat så väl trots att så många människor bor och lever tillsammans på en begränsad yta. Jämfört med förra årets kurs var vi betydligt fler i år. Totalt var vi uppemot 200 personer som tagit sig till vår kursort Nossebro i Västergötland. Som vanligt var de flesta deltagarna från Sverige, Finland och Norge men även qigongare från England och Tyskland var med.

Fler deltagare betyder ett starkare qifält. Qifältet är det viktigaste särdraget inom Zhineng Qigong och har en avgörande betydelse för de resultat som deltagarna kan få av träningen. Avgörande för qifältets styrka och kvalitet är huvudlärarens gung fu. Vår huvudlärare Dongyue Su leder våra sommarkurser och delar där med sig av sin visdom och långa erfarenhet.

Här är ytterligare några kommentarer från deltagare:

”Jag är oerhört tacksam över att ha fått ta del av denna kurs. Jag känner en sorts trygghet och lugn som jag saknat denna vår. Fortsätt som ni gör, ni stärker så många längs med vägen. Tillsammans gör vi skillnad!”

”Jag är mycket nöjd med kursen och riktar ett varmt tack till alla er som gjort kursen möjlig.”

”Fantastisk kurs, har fått fina resultat och är sporrad att fortsätta. Världsklass!”

I nedanstående graf framgår hur stor andel som upplevt förbättringar avseende fysisk status, energinivå och koncentrationsförmåga. nossebro 2016 graf

Många får fysiska och mentala förbättringar av olika slag som en direkt följd av träningen i det starka qifältet. Här kan ni ta del av några personers erfarenheter:

Gladare. Starkare och smärta försvunnit

”Jag har noterat att flera saker har hänt. Jag hade rejält ont i ett av mina fingrar, men smärtan har försvunnit helt. Jag känner mig gladare och mera öppen mot omvärlden. Tack allihopa för en fantastisk kurs.”

”Det har varit en fantastisk kurs. Jag har blivit gladare, starkare och mjukare i kroppen.”

Blockeringar har försvunnit

”Jag har fått mycket bra resultat på denna kursen. Många blockeringar har försvunnit i min kropp, speciellt i mina armar och mina fingrar. Jag har också upplevt mentala förbättringar. Jag är mycket nöjd med min första kurs. Tack så mycket.”

Ökad fokus och koncentration

”Mitt mål var att öka mitt fokus, min koncentration och mitt medvetande. Där har jag fått resultat. De sista dagarna har jag känt stark qi i min kropp. Jag är också mycket imponerad av gemenskapen och vänligheten här. Mycket trevligt! Tack så jättemycket.”

Fin atmosfär på kursen

”Jag upplevde både atmosfären och hur människor tog hand om varandra som mycket speciell på den här kursen. Jag har blivit mycket mjukare i min kropp, i mitt huvud och i mitt hjärta. Det känns underbart. Jag är ganska avslappnad och känner mig lycklig. Jag har tänkt på hur man ska sprida den här metoden till fler. Det hade varit fantastiskt.”

nossebro 2016 fjarilInre lugn och avslappnad kropp

“Det här är min andra sommarkurs. Till den första blev jag skjutsad med bil, jag var mycket sjuk då. Den här kursen är speciell. Mitt huvud känns städat från störande tankar, det är lugnt, här och nu. Min kropp känns helt avslappnad. Jag är rehabiliterad från topp till tå. Qi har blivit en god vän, jag är lycklig.”

Normala levervärden och blodsockernivå

”I 25 års åldern fick jag veta att jag hade stigande levervärden. Orsaken till detta kunde man inte hitta. Efter att jag börjat träna Zhineng qigong  blev mina levervärden normala och en knöl på levern har också försvunnit. För ett år sedan blev jag diagnostiserad med diabetes typ 2. På utflyktsdagen gick jag på ett café med mina qigongvänner. Där åt jag två kakor och drack en flaska lemonad. Nästa morgon mätte jag mitt blodsocker och det var normalt!”

Återfått lukt och smaksinne och blivit av med skolios

”Tre månader innan sommarkursen tappade jag smak- och luktsinnet. Smaksinnet kom tillbaka först och jag kunde känna smaken på den goda maten och sen kom luktsinnet tillbaka och jag kunde känna lindens lukt. Jag har även haft problem med min rygg sedan 13 års ålder, skolios. När jag var hos en fysioterapeut för inte så länge sedan så sa han att jag inte längre har skolios. Jag blev stum av häpnad. Jag är väldigt glad för det.”

nossebro 2016 nossan

Smärtfri

”En axelskada har begränsat min möjlighet till att sova genom hela natten. Det blev bara sämre och sämre. Min doktor sa att jag skulle ta värktabletter och min kiropraktor sa att jag skulle undvika saker som gjorde ont. Vad för slags råd är det? Tredje dagen på sommarkursen så vaknade jag upp smärtfri efter att ha sovit en hel natt utan att vakna.”

Stelhet i ryggen förbättrats och tinnitus försvunnit

”Det har varit en väldigt fin atmosfär här. Jag har ett fysiskt jobb och jag blir stel i övre delen av ryggen och speciellt armträningen har gjort att det har förbättrats. Det har varit mycket fint att bli ”fri” i ryggen. Jag har också haft tinnitus som har försvunnit under dessa dagar.”

Genproblem i benen rättats till

”Mycket händer. Jag är bärare av de gener som gjort att både min dotter och jag har haft problem i benen. Hennes problem försvann under förra årets sommarkurs. I år är min första sommarkurs och nu har samma sak hänt även mig. Det har varit en felställning från knäna ner till fötterna och jag har haft smärta i mina knän. Helt plötsligt kan jag känna att jag har en höft. Det är som om min kropp har börjat leva igen och jag är mycket glad.”

Artros och astma har försvunnit

”Qigong har hjälpt mig med min artros. Det är något som finns i familjen och det har inte kommit tillbaka. När jag märker att det kan vara på gång så tränar jag bara lite mera. Jag har fått hjälp med min astma som jag inte lägre har. Det har varit en stark kurs.”

nossebro 2016 nackrosMindre sömnproblem

”Det här är min första sommarkurs, jag började träna qigong i våras. Anledningen var att jag hade en frusen axel och den andra har jag skadat. Armträningen har varit fantastisk, men det är inte bara det. Det känns som att det här har varit dörren till något annat. Det är ett sådant lugn här. Jag har stora sömnproblem men här har jag sovit bättre. Med tanke på att jag inte är hemma så är det en enorm förbättring. Tack.”

Svettningar och vallningar har försvunnit

”Jag har varit tvungen att operera bort min livmoder och efter det har det varit en lång process. Jag har fått flera problem efteråt som mest är hormonella. Svettningar på natten och vallningar. Allt har blivit mycket bättre under kursen, jag har inte märkt av några vallningar på flera dagar och jag har inte svettats på natten under kursen.”

Lärare:

Su Dongyue