Lyft upp qi 2 Göteborg [2016-05-21]

Det blev en fin avslutning på vårterminens kurser med Lyft upp Qi 2 denna varma majhelg i Göteborg. Vi fick alla mycket matnyttigt med oss genom korrigeringar och föreläsningar. De nya deltagarna fick ny kunskap om filosofin som finns inlagd i övningen och de som repeterade fick nyttiga påminnelser om hur vi kan tänka för att öka effekten av vår träning. Förutom att bli pigga och glada var det flera som upplevde en förbättring av koncentrationen, en av nycklarna till god hälsa. Läs vad några av deltagarna själva berättade:

Svullnaden och värken i händer och fötter försvann
Det har varit väldigt skönt att vara här! Sedan det blev varmt ute för några veckor sedan så har mina händer och fötter svullnat mycket, för att jag är gravid antar jag. Vissa dagar har jag haft så ont att jag nästan inte kunnat gå och händerna har varit som köttbullar. Jag har haft svårt att böja fingrarna för att de varit så svullna. Så var det när jag kom till kursen också. Det första passet var det jättesvårt att stå upp men jag stod kvar ändå. Sedan blev jag illamående och jag stod kvar genom det också. Framåt lunch försvann svullnaden och jag fick en helt annan färg på händerna och sedan dess har de varit mycket bättre. Det var verkligen fantastiskt för det här har verkligen plågat mig de senaste veckorna. Det har varit jättejobbigt så det var en väldigt skön effekt!

Min handled hade varit opererad utan Zhineng Qigongträningen
Jag känner mig allmänt mjukare i kroppen, mer avslappnad. Jag har jobbat mycket med min koncentration och min högerarm var i ganska dåligt skick när jag kom hit. Jag sitter mycket framför datorn. Men så kommer jag på en kurs och då blir den bra igen. Jag tränar hemma och då hålls den i hyfsat skick men jag tror, eller jag är övertygad om, att min handled hade varit opererad om jag inte hade tränat Zhineng Qigong. Nu känner jag ingenting. Jag hade ont i axeln, i handleden och ut i tummen innan jag kom hit igår och nu är allting bara borta.

Förbättringar i nacke, ansikte och ögon
Detta har varit en väldigt bra kurs. Den har varit lugn och jag har känt mig väldigt stark. Jag trodde inte att jag skulle vara det och klara av det så här bra. Det har känts väldigt lätt i förhållande till hur det har varit. Jag har haft det lite jobbigt med yrsel och ljus. Mina ögon har svårt att reglera ljuset. Jag har haft mycket huvudvärk. Men jag har tänkt att det är något bra som håller på att hända i min nacke, i ansiktet och i ögonen. Det har känts på ett annorlunda sätt än tidigare. Det har blivit mycket bättre under den här helgen. Jag är väldigt glad för det. Föreläsningarna stärker mig väldigt mycket och filosofin tycker jag så otroligt mycket om. Det handlar mycket om respekt för sig själv och för andra och för det som vi har, det vi får, för qi som ger oss så otroligt mycket kraft. Det är så fantastiskt att ha den här tillgången att kunna komma hit!

När jag tränar blir även andra lugnare och gladare
Man märker att när man tränar regelbundet så ger det verkligen resultat! Jag jobbar väldigt nära några få personer på mitt jobb och något jag märkt det senaste är att när jag tränar regelbundet så blir de lugnare och gladare också. Det är roligt och ytterligare en inspiration till att träna!

Träningen ger ökat fokus i vardagen
Det har varit en väldigt härlig helg. Skönt att vara här. Jag har tänkt en del det senaste på att när jag tränar bra så mår jag mycket mer stabilt av träningen. Det ger väldigt mycket. Särskilt nu när det har varit så bra väder så har jag inte ryckts med av det och tappat fokus på det man ska göra. Det är väldigt användbart. Nu är jag inne i en intensiv jobbperiod och när jag hade det så förra året så rycktes jag med mycket mer i andra saker. Nu är jag mer stabil och påverkas inte av omgivningen så mycket. Det är väldigt bra. Men det gäller ju att träna bra då.

Lärare:
Patrik Rastija