Lyft upp qi Göteborg [2016-04-16]

HQU GBG 440 px 2016 04 16

En fin och lugn atmosfär präglade vårterminens sista grundkurs i Lyft upp Qi i Göteborg. Drygt 30 personer, varav en tredjedel nya deltagare, samlades för att lära sig respektive finslipa på övningarna Lyft upp Qi och La Qi. Många rapporterade hälsoförbättringar redan under lördagen och flera av de nya uttryckte att de ville fortsätta träna efter kursen. Läs vad några av deltagarnas själva säger:

Jag lär mig gå
”Det har varit en fantastisk kurs. Tack så mycket för att ni har gjort den så bra. Jag har gått själv uppför trapporna och jag har rest mig upp mer och mer. Det är en väg till att lära mig att gå. För det ska jag göra!”

Händer mycket i hela kroppen
”Jag känner stor tacksamhet för möjligheten att träna, att det finns så goda möjligheter här i Göteborg både med kurser och kvällar. Det betyder jättemycket! Det har varit väldigt bra att vara här i helgen och väldigt bra att få korrigeringar. Det känns som jag tränar från en ny plats och det känns nytt. Jag behöver få hjälp att få koll på det som händer och vad jag gör då. På en kvällsträning nyligen så märkte jag hur min navel rörde sig uppåt och där har den stannat. Jag har opererats i magen två gånger. Det är som att det händer väldigt mycket i hela kroppen efter den kvällsträningen. Tack så jättemycket för den här kursen!”

Jag tänker fortsätta träna
”Det är första gången jag tränar det här. Jag tycker det har varit väldigt bra dagar. Jag tänker fortsätta med det här. Jag har haft lite besvär med höger axel och ben en längre tid men hoppas att detta ska hjälpa mig. Jag tackar för korrigeringarna jag har fått, det har varit väldigt bra, jag har känt att jag har behövt det. Jag hoppas att jag kan träna hemma själv nu. Det tänker jag göra. Jag har tänkt komma på kvällsträningar. Tack för en jättefin kurs!”

Jag fryser inte längre
”Hela vintern har jag gått runt och frusit väldigt mycket, jag har inte brukat frysa så här annars. Det har varit på ett annat sätt, som iskyla, väldigt märkligt. Jag jobbar i ett kök och då har jag insett att jag inte fryser alls, ens när jag går in i frysrummet. Där är det så kallt att det nästan har gjort ont tidigare men nu känner jag ingenting. Så det har ju helt klart varit värt det! Jag har heller inte behövt sova så mycket det senaste. Jag har också varit väldigt trött hela vintern men nu är det mycket bättre. Tack för det!”

Lugnare i sinnet och mjukare i ryggen
”Det är första gången jag tränar qigong. Jag var väldigt stressad innan jag kom hit. Redan på informationsträffen på fredagen kände jag att någonting hände. Jag blev klarare i huvudet och det blev lugnare i sinnet på mig. Jag har upplevt att det har jobbat väldigt mycket i mina axlar och i övere delen av ryggen. Speciellt igår. Jag tycker att ryggen känns lite mjukare idag. Jag tackar jättemycket för en bra kurs och bra korrigeringar.”

Lärare:
Patrik Rastija