Träningsresa Spanien [2016-04-23]

Vår första träningsresa till Spanien blev mycket uppskattad. I den skriftliga utvärderingen där vi ställde fem frågor om resan, träningen, orten m.m. blev genomsnittsvärdet över 6 på samtliga frågor. Skalan var mellan 1 och 7 där 7 betydde mycket bra. Dessutom svarade samtliga 7, d.v.s. att vi mycket gärna skulle arrangera fler sådana här resor.

Nedan följer ett utdrag ur de skrivna kommentarerna som det också fanns utrymme för i kursutvärderingen:

”Resan har varit fantastisk på alla sätt och vis. Bra upplägg på träningarna. Att träna på stranden var magiskt! Hotellet var bra, läget kunde inte vara bättre. Maten var varierande, frukosten väldigt bra. Almunecar var ett bra ställe. Lagom på alla sätt och vis.”Hotellet

”Bara positivt!”

”Det har varit en supervecka, bättre semester hade jag inte kunnat ha. BÅDE semesterliv och inte minst en rejäl portion qigongträning. Qigongträningen har varit SUPER, liksom allt runt omkring. Finns ABSOLUT inget att klaga på. Så fin start på dagen med träning på stranden till vågornas brus. Underbar träningslokal med utsikt över Medelhavet. Härligt umgänge, bara goa människor. En sån KÄRLEK man levt i hela dagen!

”Det har varit en jättehärlig vecka här. Utflykten var trevlig, särskilt Alhambra och bussresan hem genom bergen. Som helhet har träningen och tiden här känts lättsam och behaglig. Det har varit en mjuk kurs, en riktigt fin semester. Tack för allt!”

”Att börja dagen med att gå ner till stranden och träna var en stark upplevelse som jag tar med mig hem. Jag tycker också om växlingen mellan att träna och ha fri tid. Jag hoppas att få chansen att få komma med igen.”

Träningslokalen

”Jag börjar med qigongträningen som varit fantastisk. Att stå på stranden, höra vågornas brus och ledarnas lugna stämmor har varit helt magiskt! Trodde inte att man kunde känna så starkt med naturen så närvarande. Är så glad att jag bestämde mig för att åka med. Har varit bra att ha träningen uppdelad i tre pass, behåll det. Hotellet superbra, fantastiskt läge, helt underbar mat och trevlig personal. Kan inte komma på något som inte fungerat. Spännande att få kombinera semester med träning. Jag är så nöjd och hoppas att ni kan fortsätta med att ordna resor.

”Väldigt bra pris på resan. Och en vecka är perfekt och en bra tid på året. Fantastiskt med träning på stranden. Superb träningslokal inne också. Starkt qifält! Allt i allt en kanonfin och mycket gott arrangerad resa. Tusen tack!”

”Hjärtligt tack att jag fick förmånen att följa med.”

”Jättefint hotell. Läget fantastiskt! Rummen fräscha och mysiga. Personalen trevlig och serviceinriktad. Maten god och näringsrikt utbud. Jättebra koncept med kombination av träning och semester.”

”Tack, en mycket trevlig upplevelse! Kombinationen var helt perfekt med träning, fritid och plats.”

Standen”Träningslokalen fantastisk!”

”Stort tack till er för denna kurs. Jag är mycket nöjd. Har egentligen inget att klaga på eller förbättra. Tack för detta fantastiska minne att skriva i livsboken! Tack för fina redskap till livet.”

”Superhärlig resa! Träningslokalen högst upp var superskön. Ljudet från havet/vågorna och den fina utsikten bidrog till lugnet. Bra att träna i ett så trevligt träningsutrymme. Lagom med träning, bra med paus på dagen. Perfekt kombination av semester, sol, värme och avslappnande träning! Givit oss fina insikter och känns som om man kunde fortsatt träna, slappa och njuta lite till…. Men ska försöka ta med hem känslan av lugn och harmoni. Bra fixat! Tack!”

I cirkelsamtalet som avslutar de flesta av våra kurser lades fokus på vad träningen och kursen givit för olika hälsoeffekter på deltagarna. Här följer ett urval av kommentarerna:

Qifältet

”Qifältet var starkt direkt. Jättestarkt. Både jag och min son har varit sjuka i influensa senaste tiden och vi påverkades båda starkt positivt av all qi.”

Njuta av livet

”Jag har sett fram emot att få träna mycket. Jag har njutit av träningen och också fått träna på att njuta av livet, när man inte gör övningarna.”

Smärta i knät

”Har hänt mycket med mig på den här veckan. Mitt onda knä, jag haltade och trodde det skulle gå ur led. Men nu är det helt bra!”

Härlig träning

”Jag har jobbat mycket perioden innan kursen. Det var jättehärlig träning här och jag blev snabbt avslappnad. Också haft bra samtal.”

De sociala

Nöjd med mig själv

”Har prata med andra helt naturligt och lärt mig mycket av det. Och lyckats vara nöjd med mig själv även om jag inte tränat så mycket som jag annars tycker att jag borde.”

Piggare

”Efter att min man dog för två år sedan har jag inte kunnat gruppträna som tidigare. Här har det fungerat fantastiskt bra. Jag är piggare och jättenöjd.”

Ryggskott

”Har bara gått helgkurser tidigare. Jag kom hit med ett ryggskott och svår ryggsmärta. Det är helt bra nu. Hade också ont i benet, har lite smärta kvar men har blivit mycket bättre. Jag är jättenöjd."

Stark träning

"Helt otroligt, upplägget passar mig väldigt bra. Har varit riktigt stark träning. Behöver också träna på att njuta av livet."

Energi

”Jag har fått väldigt mycket energi, kom direkt när vi började träna. Har också fått bra och viktiga korrigeringar. Det sociala är jätteviktigt och har haft mycket skoj med nya vänner här.”

Träningen

Behövde be om hjälp

"Jag skadade mig på flyget hit, mitt knä gick ur led och hoppade på plats igen. Har inneburit att jag inte kunnat gå utan mest fått sitta i rullstol. Gjorde att jag behövde be om hjälp mer, vilket varit jättebra träning för mig. Har fått träna mig på att ta emot. Har fått så mycket kärlek och upplevt osjälviskhet här. Knät har blivit bättre och bättre."

Mycket starkare fysiskt

”Tränar annars normalt bara hemma. Här har jag blivit mycket starkare fysiskt av träningen. Nu hoppar jag till och med upp för trapporna. Har också fått lära mig att försöka vara mer balanserad och inte tappa qi av att jag blir för glad.”

Avslappnad första gången på 20 år

”Jag har tränat i 20 år och har alltid svårt med lugnet och avslappningen. Men nu, för första gången, känner jag mig verkligen både avslappnad och lugn! Kan nästan hålla tempot när vi tränar tillsammans och till och med njuta av La qi.”

Otroligt värdefullt mentalt

"Jag blir mer och mer avslappnad. Mentalt har det varit otroligt värdefullt. Jag får bättre perspektiv på vad som är viktigt i livet.”Träning på stranden

Förstår mer vad qigong är

”Jag har gått en helgkurs tidigare och inte förstått vad qigong är egentligen. Nu börjar jag förstå vad det handlar om. Och jag kommer att fortsätta träna. Har fått ett otroligt lugn som jag ska försöka behålla. Ska också bli tålmodigare, inte så kort mot andra. Har varit härligt här.”

Går bättre trots artros

”Träningen har varit jättebra, jag har bara njutit. Har en växande artros i många leder. Här har jag fått mindre ont och kan gå bättre."

Allt helt fantastiskt

”Allt har varit helt fantastiskt! Jag har inte tränat så mycket tidigare. Nu ska jag anmäla mig till sommarkursen.”

Lärare:

Lars Hagner