Lyft upp qi Molde [2016-04-09]

Det var första gången en helgkurs hölls i Molde. Molde ligger på den norska västkusten och kallas «Rosornas stad». Denna helg var staden klädd i vacker vårdräkt mot ett djupblått hav, och omgiven av praktfulla snöklädda fjäll.
Flera av deltagarna kom från sjukvården och hälsosektorn. De upplevde att deras stressnivå sjönk och att uthålligheten ökade.
Kommentarer från kursen:

Mer uthållighet

”Detta är min första helgkurs. För mig har det varit krävande med de långsamma rörelserna och att klara La Qi. Men det har gått fint. Idag har jag stått i 20 minuter och tränat La Qi och jag trodde det var 10 minuter, det är helt otroligt. Jag kommer att fortsätta att träna Zhineng Qigong.”

Värme i kroppen

”Detta att finna ro och ha fokus utan störande element är skönt. Jag kände värme strömma i hela kroppen under La Qi. Jag tror att det kommer att göra gott – både på utsidan och insidan.”

Sänka stressnivån

”Jag har hört mycket positivt av min mor om Zhineng Qigong, men jag var ändå skeptisk till denna kurs. Jag tränar fotboll och volleyboll. Jag har problem med koncentrationen och vill sänka stressnivån. Därför vill jag prova detta och jag tror att det kommer att fungera.”

”Jag deltog första gången på en helgkurs i Trondheim 2015. Jag tränade mycket efter kursen och fick goda resultat. Sedan hände det saker i privatlivet som gjorde att jag kom av mig. Jag tränade bara lite La Qi. Då jag inte tränade kom smärtorna i rygg och armar tillbaka. Nu känns stressnivån bra, och jag lär mig att slappna av här.”

Lära känna metoden

”Jag var spänd inför denna kurs, som min mor uppmuntrade mig att delta i. Det är fint att få inblick i vad Zhineng Qigong är.”

Inre ro

”Jag har fått mycket hjälp av Zhineng Qigong. Mina problem med foglossning (SPD) och migrän känns inte av när jag tränar. Jag blir en bättre version av mig själv och finner inre ro i en hård vardag. Efter kursen i Trondheim har jag tränat mycket och regelbundet. Jag är glad över kursen i Molde och det är fint att få träna tillsammans.”

Lära nya saker

”Det är fint att komma hit och uppleva att tiden stannar. Jag rusar fram för fort. Här känner jag närvaro och lär mig nya saker. Allt stämmer här.”

Lärare:
Ingrid Tidemann