Lyft upp qi Hangö [2016-04-02]

I Hangö finns en stor skara aktiva qigongare, som brukar delta i EZQ:s kurser och veckoträningar, en del regelbundet, andra sporadiskt. På vårens kurs i Lyft upp qi var nybörjarna för ovanlighetens skull i majoritet. Stämningen var lugn och deltagarna motiverade.
Nedan några kommentarer:

Njuter av träningen

”Jag är SÅ nöjd att jag kom på kursen. Det har varit fantastiskt att vara här. Jag har njutit av varje rörelse.”

Gammal trötthet, ny energi

”Jag kom på kurs för att jag hört att det är lugna och långsamma rörelser. Första dagen kom en gammal trötthet fram. När jag kom hem sov jag en halv timme, var efter det full av energi och gick en 6 km lång promenad med hunden. Sov gott på natten. I dag känns det i kroppen på flera ställen. Träningen gör mig medveten om en rad olika spänningar.”

Överansträngd rygg i skick

”Min rygg har varit eländig i en vecka. Vi har flyttat och jag har packat och burit. Jag litade på att kursen skulle göra ryggen bra igen. Nu kan jag böja mig utan problem. Jag är jätteglad.”

Passar mig

”Jag är så pass kinestetisk att jag gärna vill ha en metod som fungerar på ett fysiskt och psykiskt plan samtidigt. Jag har tidigare ägnat mig åt målbildsträning, men tror att det här passar mig bättre. Under den här kursen har jag haft många typer av känningar i olika delar av kroppen. Jag tror på metoden.”

Nytt liv via qigongen

”Jag har fått ett ganska nytt liv via qigongen. Första året gick jag alla kurser jag bara kunde. Då var jag alterneringsledig efter att först ha varit allvarligt sjuk, återvänt till ett jobb som misskötts och sedan blivit utmattad av röran. Efter det gjorde jag många förändringar i mitt liv. Jag har utvecklats på ett psykiskt plan, och fysiskt har jag hållit mig frisk.”

Lärare:
Margareta Willner-Rönnholm