Lyft upp qi Vasa [2016-02-14]

Nöjda och inspirerade deltagare präglade stämningen under veckoslutskursen i Lyft upp qi i Vasa. På söndag morgon rapporterade flera om ovanligt god nattsömn och om problemarmar eller -ben som känts bättre än de brukar. De som dragits med influensa kände sig klart bättre andra dagen. Nedan några kommentarer från kursens avslutning:

Positiv upplevelse

”Kursen har varit en allt igenom positiv upplevelse. Riktigt lagom för både kropp och själ. Jag har inte blivit det minsta trött. Tvärtom känner jag mig pigg och nyter.”

Nyttig kroppsreglering

”Jag har jobbat med balansen. Ledbanden i ena foten har varit söndertrasade och jag har så länge lagt tyngden på andra benet att jag blivit sned. Nu känns det snett när jag står rakt.”

Ger välbefinnande

”Jag har gått två grundkurser i LUQ förut. Jag tränar inte qigong för att det är roligt – innebandy spelar jag för att det är roligt. Men qigongen ger ett otroligt välbefinnande efteråt och när man tränar regelbundet blir det till sist ett behov.”

Litar på qigong

”Jag har haft besvärliga magproblem och andra fysiska åkommor som qigongen hjälpt mig med. Det största stödet av träningen har jag ändå haft när jag drabbades av utmattningssyndrom efter en stor sorg. Sjukvården vill ge mig medicin, men med min problemmage fungerar det inte. Qigongen är det enda botmedel jag litar på och vet att fungerar.”

Snabb återhämtning efter operation

”Jag har tränat länge. I höstas genomgick jag en axeloperation. När jag före operationen gick på förberedande fysiotearpi fick jag höra att jag har en otroligt bra kroppskontroll, och efteråt var de förvånade över hur snabbt jag återfick rörelseförmågan.”

Lärare
Margareta Willner-Rönnholm

VasaFeb2016