Lyft upp qi Nybro [2016-02-06]

Helgens kurs var en av de mest välbesökta vi haft i Nybro. Lokalen var väl fylld med glada och förväntansfyllda qigongutövare. De repeterande var i klar majoritet under kursen. Vi kunde träna ganska mycket vilket var omtyckt hos deltagarna.

Några kommentarer från deltagarna:

Livlina

”Tack för en fantastisk kurs. Grundkurserna har räddat mig. Qigongträningen är som en livlina för mig.”

Energi

”Kursen var toppen. Det känns bra att bara vara här. Jag blir påmind om att jag borde träna mer. Jag kan tydligt känna att jag får mer energi när jag tränar qigong. Fastän jag sov enbart tre timmar i natt så känner jag mig pigg och stark idag.”

”Det här var min andra kurs. Under den första kursen jag deltog på kände jag mig mycket sömnig. Men efter kursen hade jag mitt livs bästa vecka. Jag var alert och fylld med energi. Jag tror att jag friskare när jag tränar qigong.”

Migrän

”Tack för en bra kurs och fantastiska korrigeringar. Att delta på gruppträningarna är riktigt givande. När jag började träna regelbundet så försvann min migrän.”

Stressigt arbete

”Jag tränar varje morgon, jag får då tillräckligt med energi för att kunna hantera den kommande arbetsdagen på ett bra sätt. Mitt jobb är stressigt men med qigong kan jag hantera det på ett bra sätt.”

Sjögrens syndrom

“Det här var min andra kurs. Det har verkligen hänt många bra saker under mitt första år med qigongen. Jag lider av en whiplash skada efter att jag varit med om två trafikolyckor. Det är inte lätt för mig att göra övningarna men jag försöker så gott jag kan. Jag har också en sjukdom som kallas Sjögrens syndrom som besvärar mig mycket. Men träningen hjälper mig att hantera sjukdomen. Jag förstår att jag måste träna ganska mycket så jag tränar varje dag hemma och jag går på veckoträningarna. Under min första kurs trodde jag aldrig att jag skulle klara två dagars träning. Och nu, ett år senare, klarar jag av en kurs utan större problem. Det är otroligt.”

Självkännedom

“Det här var min första kurs och det verkar vara en intressant träningsform. Till exempel så förändras självkännedomen och du lär dig slappna av i olika delar av kroppen. Jag har som mål att fortsätta träna zhineng qigong.”

 

Lärare:

Johannes Nordgaard