Lyft upp qi Kalmar [2015-10-24]

Det blev en kurs med många deltagare, gott te, vänliga leenden, en lugn atmosfär och ett starkt qifält. De nya hade stor nytta av de mer erfarna utövarnas erfarenhet.

Kommentarer från några av deltagarna:

Närvaro

"Jag har tränat några år. Jag deltog bara idag och jag tycker det var en fantastisk dag. Jag känner hur jag blir lugnare när jag tränar. Generellt sett påverkar qigongträningen vardagen väldigt mycket. Jag får en större närvaro, skillnaden är mycket stor.”

Stora förväntningar

”Det här var min första kurs. Det var en kollega till mig som rekommenderade mig att gå den. Jag gillar kroppsregleringen och avslappningen. Jag har stora förhoppningar om kommande resultat, förhoppningsvis kommer jag bli mer avslappnad.”

Migrän

”Jag har tränat i många år. Tack vare träningen har jag inte längre migrän. Jag är gravid så jag är glad att jag kunde stå upp hela kursen och att så många kom hit.”

Struma

”Jag har struma och är benskör. Under ett test i våras upptäckte läkarna att mina ben har blivit sju procent starkare. Tack för en bra kurs, det känns fint att träffa alla människor som kommer till kursen.”

Kronisk sjukdom

”Jag såg en artikel i en tidning om en tjej som hade MS som tränat zhineng qigong och blivit mycket bättre. Jag tänkte att om hon kan så kan jag också. Jag har en kronisk sjukdom och diskbråck. Det kändes fantastiskt att vara här. Igår kväll blev jag mycket pigg, jag kunde knappt somna.”

 Smärta

”För många år sedan deltog jag i en lyft upp qi kurs. Jag bestämde mig för att gå en till kurs denna höst. Trots att jag har smärta i hela min kropp så var jag förvånansvärt pigg igår kväll.”

Pigg

”Jag har tränat många år och det känns rätt så bra. Jag blir piggare av träningen. Jag har endel problem med att hantera alla min tankar, men det gick ganska bra på denna kurs. Jag har varit mycket avslappnad, en skön känsla. Min korrigeringspartner har varit fantastisk, en riktig fighter. Tack ska ni ha.”

Utveckling

”Jag har utvecklats under de ett och ett halvt åren jag tränat qigong. Framförallt känner jag mig avslappnad och jag sover inte lika mycket som förut.”

Huvudvärk

”Jag har snart tränat i tre år. Det första som hände var att min huvudvärk försvann. Jag brukade ha huvudvärk fem dagar i veckan. Tack för en bra kurs.”

Ryggproblem

”Jag är en nybörjare och jag är här för att bli av med mina ryggproblem. Så bra som jag känner mig just nu har jag inte känt mig de senaste veckorna. Det är positivt, och mina axlar är mycket avslappnade. Jag kommer att träna mer ikväll. Mina förhoppningar är höga.”

Fladdrande tankar

”Deta var min första kurs. Jag har testat qigong tidigare men då blev jag inte så imponerad. Denna kurs fångade dock mitt fokus. Under föreläsningen blev jag lugn. Jag kände mig fokuserad och mina fladdrande tankar försvann. De är vanligtvis ett problem för mig.”

 

Lärare

Johannes Nordgaard