Lyft Upp Qi Stockholm [2016-02-06]

Säsongens första Lyft upp qi kurs i Stockholm hölls på Södergården helgen 6-7 februari. Som vanligt en blandning av de som går kurs med oss för första gången och de som gått en eller flera kurser med oss tidigare. De nya lärde sig övningen snabbt och flera uttryckte att de ville fortsätta träna, både själva hemma och tillsammans med andra på våra gruppträningar. Nedan finner du några kommentarer från deltagarna efter kursen.

Lång sjukskrivning

“Jag har problem med hälsan vilket bland annat har lett till en lång sjukskrivning. Det var en viktig anledning för att jag bestämde mig för att gå på kursen. Men jag tvekade länge. Jag har till exempel svårt att stå eftersom det gör ont. Igår kväll fick jag en väldigt speciell känsla i fötterna. Det kändes som om de var varma av energi. Jag ska fortsätta träna och är lite nyfiken på sommarkursen.”

Mindre sömn

“Tack alla för en bra kurs. Qigong hjälper mig på många sätt. Allt blir bättre. Jag behöver till exempel mindre sömn och har mer energi. Igår kväll var jag på teatern och la mig kl. 1, men kl. 5 steg jag upp för att träna och det gick bra. Jag var med i ett projekt med bröstcancerföreningen och har tränat varje dag sedan 2003.”

Ärftlig åkomma

“Jag har tränat i ett år. När jag började hade jag stora problem med mina ben på grund av en ärftlig åkomma som innebär att vinklarna i benen inte är optimala. Det ledde bland annat till löparknä och återkommande inflammationer. Men jag fick goda resultat direkt på min första helgkurs. Och på sommarkursen kunde jag slappna av bättre i benen. Vid ett tillfälle vreds benen plötsligen tillbaka till rätt position. Det är så skönt att kunna gå igen på promenader, handla m.m.”

Stress

“Jag eftersträvar mest av allt att kunna slappna av och det verkar fungera. Det känns verkligen bra att kunna göra det. Stress på jobbet gjorde att jag under en tid har haft utmattningssyndrom. Nu är jag på väg ut ur det. Vad gäller kursen tycker jag att lärarna är bra och att upplägget är pedagogiskt. Jag vill fortsätta med det här.”

Deltar för första gången

“Det här var också första gången för mig. Det har varit en bra kurs. Det är lätt att lära sig övningarna och det är också lätt att fortsätta träna.”

Smärtor

“Jag tränar qigong för att jag har problem med axlar, nacken och ryggen. Jag tränar för att ha mindre ont och därmed ha lite roligare i livet. Smärta påverkar livet på många sätt. När man har ont är det till exempel lättare att få en känsla av vanmakt, men det hanterar jag bättre nu tack vare qigong.”

Härligt att gå kurs

"Härligt att gå kurs, skönt att få komma i väg och träna. Hemma tränar jag mycket, men jag kan inte få det lugnet som jag får när jag är här när jag träna hemma. När det är länge sedan jag senast var på kurs så blir jag lite spänd i kroppen, men när jag då kommer mig på kurs så känner jag hur jag slappnar av. Det är bra att gå på kurs och man kan gå på hur många kurser som helst."

Repetera kurs

"Fantastiskt att repetera kursen och få vara med på träningen. Tillsammans skapar vi och fyller på. Tack."

Lugn

"Detta är min första kurs. Det som har slagit mig mest är lugnet, omtanken och värmen här. Jag är också förvånad över hur mycket jag har orkat. Jag känner mig inte pigg, men ändå har jag fått energi. Jag kom till kursen för att hitta något jag kan hålla på med och träna länge. Jag är lugn nu."

Lärare:
Lars Hagner