Lyft upp qi Bollnäs 2015-11-07

 

Bollnäs bjöd på perfekt qigongväder för oss som skulle tillbringa en helg inomhus på Björktjäraskola. Det var en mycket lugn och harmonisk grupp som fick lära sig övningarna la qi och lyft upp qi tillsammans. På en grundkurs är det inte bara de som är helt nya som får lära sig saker, utan även de som gått kursen förut upplever att de lär sig. Som en deltagare uttryckte sig efter kursen ”jag har lärt mig många nya saker på den här kursen trots att jag gått kursen förut”.
Några kommentarer från deltagare:


Qigongen ger mig ett andrum
”Jag får ett andrum av qigongen, mer tid med mig själv i tillvaron. Jag har haft flera ”katastrofer” som har kunnat vändas till tillgångar. De har påverkat mig på ett sätt som gjort att jag vuxit och jag tycker att jag förstår andra människor bättre. Det har verkligen varit värt all tid som jag lagt på träning.


”Jag har tänkt på qigong länge, sett affischer om att det ska bli kurs och nu blev det av. Jag är mest intresserad av att hitta ett andrum, att hitta egen tid för hjärnan. Rörelserna tilltalar mig och har fått en känsla för kroppen under kursen som jag inte haft förut. Nu har jag börjat tänka på hur jag står och hur jag sitter och det är spännande.”


Balansen åter efter virus
”Jag har tränat qigong i många år och har den alltid med mig. Som när jag fick ett virus på balansnerven. Jag kunde inte stå så jag satt och tränade la qi vid flera tillfällen och efter tre dagar så kunde jag gå igen.”


Spänningsvärken i axlar och nacke borta
”Qigongen ger mig mycket mentalt och jag hanterar olika situationer på ett bättre sätt. Förut när jag stod i en kö och väntade så kunde jag ha svårt att inte bli irriterad och arg, men nu kan jag hantera situationen utan att bli irriterad. Spänningsvärken i axlar och nacke är också borta nu sen jag började träna qigong.”


Träningen gjorde mig avslappnad
”Det var lätt att slappna av under kursen. Jag känner mig taggad och det var roligt att lära sig nya saker och något som inte är skolplugg. Det var coolt!”


Vackra rörelser
”Jag fascineras av rörelserna, det är vackert. Jag hörde talas om qigongen av en kompis och så anmälde jag mig. Jag tänkte att det ska kunna hjälpa mig med att bli smidigare och att kunna klara av mitt jobb rent praktiskt då jag går mycket. Övningen la qi var en häftig upplevelse.”


Helförtjust i qigongen
”Jag har tränat qigong länge och den finns alltid med mig. Det känns som att jag inte kan leva helt utan den. Jag är helt enkelt helförtjust i qigongen. Sommarkursen är helt fantastisk, så unna er den.”


Lärare: Fatima Ringvall