Vinterkursträning Stockholm [2015-11-06]

Det är inte varje dag vi arrangerar en helt ny sorts kurs, så detta var lite speciellt. Det var första gången vi höll en träningskurs för vinterkursdeltagare, vilken vi kallar "vinterkursträning". Vi tränade shenxin qigong med samma intensitet som på vinterkursen och detta var mycket uppskattat. Efter all träning och trevliga dagar med sina qigongvänner ser nu många fram emot den kommande vinterkursen i februari v.8, 2016.

Nedan följer några kommentarer från deltagarna.

Stress och cykelolycka

"Det har varit en välbehövlig kurs för min del, som en riktigt bra första-hjälpen-låda. Jag befinner mig i ett turbulent skede med mycket stress. I veckan var jag dessutom med om en cykelolycka. Jag flög över styret och landade på knäna. Nu så här efter kursen är jag väldigt förvånad över hur snabbt jag har blivit bättre."

Mycket Qi

"Jag ville gå den här kursen för att jag visste att jag behövde korrigering och så ville jag vara i qifältet. Jag förberedde mig bra genom att träna extra mycket hemma, så på kursen har jag njutit av träningen. Jag har fått så mycket Qi att jag känner mig sprängfylld av energi och jag är jättelycklig över det."

Missade vinterkursen

"Jag missade vinterkursen i år så detta kändes lite som ett plåster på såret. Det var intensivt och bra."

Lugnt och koncentrerat

"Jag tycker det har varit en fantastisk kurs. Vi har tränat mycket, fick träffa alla andra och bara glömma bort allt annat och fokusera på att träna. Jag har haft en del störande tankar men ibland har jag koncentrerat mig bra och ibland har jag nästan varit lite salig."

Värme och ökad cirkulation

"Jag tycker det har varit jättehärligt och skulle gärna fortsätta några dagar till nu. Kai he fa har blivit en favorit under den här kursen, det har den inte varit tidigare. Det hände saker i kroppen och sedan kände jag hur det cirkulerade genom halsen och ända upp i huvudet. Jag har varit varm under hela kursen fast jag vanligtvis brukar frysa."

Lättare med koncentrationen

"Varje gång jag går på kurs på en annan ort än Stockholm så brukar jag ha lättare att koncentrera mig. I Stockholm får jag liksom med mig en del av vardagen in i träningssalen. Men när jag tränar xing shen zhuang eller shenxin qigong så är det lättar att koncentrera sig, så var det den här gången. Härligt att den här kursen finns!"

En boost

"Det var härligt att få komma hit och ladda batterierna. Jag vet inte vad som hänt senaste tiden men det märks att väldigt många personer runt om är frustrerade. Och det sätter ens krafter på prov om man vill vara lugn, glad och positiv. Så det känns väldigt bra att ha fått en boost."

Stillhet och fokus

"Jag tycker om när vi tränar så som vi gjort. Det blir så fokuserat och stilla när vi tränar, även efter träningen. Mycket bra."

Äntligen

"Jag har verkligen saknat en sådan här kurs, efter vinterkursen har vi fått vänta ett helt år tills vi fått möjlighet att träna shenxin i grupp igen, men inte nu längre! Vi har ju många träningstillfällen med lyft upp Qi, vilket är bra. Men det är också bra att vi nu har fått en träningskurskurs med shenxin, så det blir lite balans och att vi som gillar denna träningen inte behöver vänta så länge. Framförallt får vi ytterligare en möjlighet att träna mycket i qifältet."

Efter kursen: Pigg och klar i huvudet

"Vanligtvis har jag stora problem med trötthet på grund av min mage. Jag får inte i mig så mycket mat och kan t ex inte smälta proteiner så bra. På söndagen blev jag dock pigg på kursen, och måndag morgon vaknade jag kl 6 och var pigg då med! Jag gjorde en massa saker på måndagen och var pigg hela dagen. Dessutom kändes det som om världen var annorlunda, jag var mycket klarare i huvudet än jag brukar vara. Piggheten håller fortfarande i sig :)"

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen