Lyft upp Qi Göteborg [2015-08-22]

Det händer ganska ofta att nybörjare med svåra hälsoproblem blir förvånade att metoden direkt ger dem energi nog att träna två dagar i rad. Så var det också vid denna kurs. Dessa deltagare gladde sig mycket åt att de valde att prova, trots oron för att inte orka.

-Jag brukar ha svårt att klara aktiviteter två dagar i sträck. Jag brukar behöva vila för att få tillbaka energin. Så jag var väldigt orolig för att jag inte skulle klara två dagar. Men det har jag gjort. Jag är jätteglad för det.

-Jag har hjärntrötthet efter en virusinfektion för 25 år sedan. Jag har väldigt svårt att göra saker länge. Men här har jag klarat av två dagar och jag är jättenöjd. Ett tryck som jag känt i huvudet hela tiden har minskat. Så jag är väldigt glad.

-Jag har haft väldigt god nytta av qigong. Jag har kunnat trivas mycket bättre på mitt jobb, trivas bättre med mina arbetskamrater och trivas bättre med mig själv. Jag sover bättre.

-När jag började träna qigong var jag så stel att jag knappt kunde böja mig framåt. Fingertopparna kom knappt till knäna. Nuförtiden når jag ända ned till golvet. Jag minns en gång då jag knappt kunde knyta skorna då jag gick hemifrån. Efter en halv dags kurs knöt jag dem utan att tänka på det. Jag fortsätter träna för att hålla mig smidig till både kropp och sinne.

Lärare:
Patrik Rastija