Shenxin Qigong Stockholm [2015-08-30]

Ett antal repeterande och en handfull nybörjare hittade till höstterminens kurs i Shenxin Qigong, trots att hösten inte hade börjat än och det var fint väder ute. Som vanligt tränade vi en hel det i vårt starka qifält och såg till att både nybörjare och repeterande fick välbehövliga korrigeringar för att öka träningseffekten.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer

Bättre efter hjärnskakning

"Det har varit en jätteskön helg! Jag känner mig mycket mer avslappnad i kroppen. För några veckor sedan föll jag och fick en rätt så kraftig hjärnskakning. I samband med det stelnade hela kroppen till, och dessutom blev min hjärna trött av alla intryck. På kursen har det jobbat mycket i huvudet vilket jag är jätteglad för."

Bättre axlar

"Det har varit väldigt bra och fint att vara här. Jag har fått fina korrigeringar i mina axlar och det känns mycket skönt nu. Tack så mycket."

Piggare

"Det var svårt igår på kursen. Men i morse försökte jag göra som jag brukar göra på morgonen, somna om. Så när klockan ringde snoozade jag men det gick inte att somna om. Jag hade jättemycket energi så det var bara att stiga upp och sätta igång med en massa saker. Jättemysigt! Så nu blir det mer träning."

Strömmar i kroppen

"Det är roligt att gå den här kursen, för man lär sig alltid något nytt. Den här gången har jag lärt mig att stå på ett nytt sätt, och det förändrar många saker. Jag har känt hur värmen strömmar genom kroppen på ett sätt som det inte gjort förut."

Mindre depression och rörligare kropp

"Jag känner att jag behöver en dynamisk övning som Shenxin, livet blir mycket bättre när jag tränar detta. Det hjälper mig att hantera depression, ångest och stress. Men det har faktiskt hjälpt mig en hel del fysiskt också. När jag var ung var jag väldigt stel, trots att jag tränade en hel del fysisk träning. För mig var det svårt att få till alla böjningar i början, men sedan hände det saker snabbt. Nu är jag rörligare i kroppen än när jag var 20 och idag är jag 45! Det känns stort för mig."

Fysiskt och mentalt välbefinnande

"Jag går kursen för första gången och detta är lite av en nystart med qigong för mig. Det hände många saker i min kropp igår och har fortsatt idag. Idag kan jag slappna av min axlar bättre så att de har sjunkit ner mycket jämfört med igår. Och så kan jag inte sluta le! Tydligen är hela jag ett endaste stort välbefinnande nu för jag bara ler hela tiden. Helt underbart!"

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen