Xing Shen Zhuang Stockholm [2015-10-03]

Det kom ett fint gäng till träningskursen i XSZ i Stockholm. Alla hade såklart gått sommarkurs två och lärt sig övningen. Nu var de sugna på att repetera och träna mera i qifältet samt att träffa sina qigongkompisar igen. Vi tränade mycket och qifältet var starkt vilket gjorde att deltagarna fick goda effekter och riktigt bra humör. Sammantaget var det en lugn kurs med god stämning.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Lite trött sedan pigg

"Jag kände mig lite trött direkt efter kursen igår. Men sedan var jag ute på stan ett par timmar med en kompis. När jag kom hem efter det målade jag om fyra stolar, skar till en matta och lade mig ungefär vid ett. Kul att vi hann träna XSZ så många gånger också!"

Förkylningen försvann

"Jag tycker det var bra att vi tränade övningen så många gånger. När vi korrigerade lite och sedan tränade så var det enklare för mig att komma ihåg korrigeringarna och få till det bättre. I fredags var jag verkligen trött. Det var tomt i kylskåpet men jag orkade inte ta mig till affären för att handla. Så jag tänkte att jag nog inte kunde gå på kursen i helgen. Men jag kom hit i alla fall. Jag hade förberett mig för att jag inte ens skulle orka dricka te på rasterna, tog med en filt så jag skulle kunna ligga på golvet. Men det var inga problem. Jag kunde träna, korrigera och prata med andra. Och nu är förkylningen nästan helt borta. Det var väldigt skönt att vara här."

Bättre nacke och pigg

"Jag fick en väldigt bra korrigering i min nacke igår. Det knastrade till några gånger. Sedan föll nacken på plats. Det kändes härligt. I går kväll var jag riktigt trött och sov fantastiskt hela natten. Idag är jag såpass pigg att jag undrar varför vi har så många raster hela tiden. Det har varit en jättetrevlig kurs."

Ingen migrän

"Det var ett fantastiskt upplägg på den här kursen. Jättebra att få träna så här mycket. Jag har vanligtvis väldigt mycket migrän. Jag vaknar väldigt ofta med migrän. Imorse vaknade jag tidigt, ungefär halv fyra, men jag hade inte migrän. Jag var vaken men allt kändes bra. Fantastiskt. Jag till och med visslade innan frukost, och det har aldrig hänt förut! Jag har inte haft ont i huvudet ett dugg den här helgen."

Nystart för övningen

"Jag är väldigt glad att jag kom i helgen. Jag hade faktiskt tappat bort den här övningen och slutat träna den. Men det här blir som en ny start för mig. Nu tycker jag det är roligt att träna övningen igen. Jag har fått med mig många detaljer om övningen som jag inte hade fattat förut. När jag tränar nu så händer det mycket och det känns väldigt roligt. Dessutom så har vi hunnit med mycket av både korrigering och träning under helgen, och det tyckte jag om!"

Bättre cirkulation

"Jag tycker också att kursupplägget har varit mycket bra med så mycket träning, och jag har haft lättare för att ta till mig korrigeringarna tack vare att vi tränat så mycket. Jag brukar vanligtvis vara frusen av mig, men igår kväll var jag varm. Jag kände att det jobbade på i kroppen och att cirkulationen ökade i mitt vänstra ben."

Tröttheten försvann under helgen

"Jag är jätteglad att jag kom hit. Jag har haft stora problem med trötthet under flera månader nu så jag var lite orolig att jag inte skulle klara av att träna så mycket, men det har gått jättebra. Jag fick en liten släng av trötthet precis innan vi skulle träna sista gången men annars har jag klarat mig riktigt bra. Så nu ser jag fram emot nästa kurs."

En trevlig kurs

"Jag känner att cirkulationen har satt igång och det strålar liksom ut från nacken mot armarna på båda sidorna, så det känns bra. Sen har jag haft väldigt trevligt med mina kompisar också skrattat mycket. Jag känner mig väldigt glad och nöjd."

 Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen