Lyft upp Qi Trondheim [2015-09-26]

Flera kom även denna gång långväga ifrån, både från Molde och Kristiansund, för att delta i helgkursen. Det var en god stämning och en fin spridning av ålder på deltagarna.

Kommentarer från kursen:

Fin korrigering

”Jag är glad att jag började med det här. Jag är mycket nöjd med korrigeringarna och jag har fått en fin hjälp på kursen.”

”Vid korrigeringarna upptäckte jag att det var flera saker jag inte gjort på rätt sätt.”

Smärtan i armen försvann

”Jag är glad för att jag kommit igång och jag är tacksam för att jag fick länken till EZQ av min kurskollega. Min arm har varit ett stort problem i några månader. Den domnar, svullnar och är smärtsam på morgonen. I natt sov jag bra. När jag vaknade tidigt imorse så hade jag inte ont i armen längre.”

Avslappnande

”Jag har tänkt på Qigong länge. Har haft lite energi. Det känns bättre nu och jag är inte trött och sliten. På kursen har jag slappnat av och det är så behagligt att vara här som ny kursdeltagare.”

Lätthet

”Det är en lätt atmosfär här och jag känner en lätthet i kroppen. Då jag började träna Zhineng Qigong för några år sedan så klarade jag inte av att slappna av i knäna. De var helt spända men nu går det bra. Detta är en fin grup att träna tillsammans med.”

Står bättre

”Kroppshållningen har ändrat sig till det bättre. Det ena benet är kortare än det andra men jag klarar att stå stadigare nu.”

Fraktur-smärtor försvann

”Jag var spänd inför kursen därför att jag hade en fraktur i axeln. Jag var rädd för att det skulle bli problem med skuldran, men det blev det minsta problemet. Idag har jag inte känt något i skuldran. Jag är en stressad person. Det är därför så skönt att slappna av här. Ni är lyckliga här i Trondheim, som har en grupp att träna med. Jag hoppas vi blir fler där jag bor också.”

Mindre svajig rygg

”Det släpper i midjan och bäckenet och det känns bekvämt och skönt. Ryggen har blivit mindre svajig. Korrigeringarna har varit lekande lätta.”

Får fokus

”Det är en lätt stämning här. Allt går av sig själv. Att träna ger mig ro och jag blir mer koncentrerad. Zhineng Qigong hjälper mig att bli mer målinriktad och att nå mina mål.”

Lärare:

Ingrid Tidemann

Trondheim LUQ 20150926 bild1