Höstkurs LUQ (4d) Pargas [2015-10-15]

Höstkursen i Finland hölls som vanligt på Axxells folkhögskola i Pargas. Kursen är en 4-dagars internatkurs och lokalerna där vi bor samt den vackra omgivningen bidrar till den harmoni och glädje som blivit dess kännetecken. Det i sin tur är en del i att qifältet och lugnet i träningen blir så starkt. Vilket också visar sig i de fina resultat deltagarna får av träningsdagarna.
Deltagarna fyller i en enkät direkt före och efter kursen där d bedömer sitt hälsotillstånd. Resultaten kan du se här.
2015 graf senska hostkurs
Totalt deltog närmare 40 personer i kursen, varav hela 10 deltagare kom från Sverige, fler än någonsin tidigare. De uppskattar mycket den gästfrihet som våra finska qigongvänner visar. Nedan kan ni läsa utdrag ur det som deltagarna delade med sig av efter kursen.


2015 gruppbild hostkurs

Känna qi

”Det har varit en svår höst, mycket trött och deprimerad. Mycket bättre nu. Kände Qi i går för första gången.”

Operation

”Jag har varit nedstämd en tid. Egentligen borde vänstra foten opereras, men just nu har jag ingen värk. Jag uppskjuter operationen. Stark Qi här och jag mår bättre. Satsar på kvaliteten i träningen. Tack! Jag bygger en bas.”

Som att springa på em sommaräng

”Jag har inte i år varit på varken vinter eller sommarkurs pga att jag gått en tre årig utbildning till trädgårdsmästare, så detta är min ”sommarkurs”. Kände att jag är ganska stel och behövde restaurera kroppen. Första dagen var som att springa på en sommaräng - var tillbaka i min kropp som den var när jag var barn. Har insett att mellan skulderbladen och i den högra axeln har det jobbat på. Jag har insett att jag stått lite mera på ena foten. Har nu fått igång cirkulationen i hela kroppen och det har hänt jätte mycket. det har varit roligt att träffa er alla och jag kommer nog tillbaka till Finland igen.”

2015 inskjo hostkurs

Bättre rörlighet i skuldrorna

”En skön kurs. Idag känns det bra och jag har fått bättre rörlighet i skuldrorna, i synnerhet i den friska, den opererade kommer efter. Det känns som att det börjar släppa. Tack för en bra kurs.”

Lugn från barndomen

”Min muskelsjukdom angriper musklerna kring höfterna och skuldrorna mest. Här var det som något släppte och jag kände att det flödade i hela kroppen och ner till mina fötter. Det känns nu som att jag har trillat ner i ett lugn som jag känner igen från barndomen och jag har insett att om jag skulle träna såhär mycket så skulle jag snart springa.”


2015 traning hostkurs

Svårt att göra val

”Har alltid haft svårt att välja men qigongen har hjälpt mig att börja välja och välja rätt. Jag har haft mycket spänningar speciellt i ryggen som nu ger med sig. Tankarna kring att spara och slösa energi har känts bra. Det har varit underbart.”

Stark qi

”Tack för en fin kurs. Qin har känts stark.”

Qifältet

”Qi fältet har jag väntat mycket på, ”yes nu blir det bra”. Man har saker i livet som inte är bra men när man är här så får man hjälp. Det händer jobbiga saker i livet men man har liksom byggt upp en bas och nu ser man att man klarar det mentalt.”


2015 sol nedgang hosktkurs

Alla knutar har lästs upp

”Jag har fått jobba både psykiskt och fysiskt men det känns att alla knutar har lösts upp. Jag har fått en jätte bra puff framåt, nu skall jag träna på.”

Lugnet

”Jag kom hit med den tanken att jag skall övervinna några onödiga rädslor, cellskräck, höjdskräck med den tanken att ta tag i lugnet. Jag tror nu att jag kan ta lugnet med till vardagen. Tack till alla underbara människor. Jag har inte tidigare upplevt så mycket qi som nu här.”

Urinvägsinfektion

”Jag är på min första höstkurs. Min urinvägsinfektion verkar vara borta.”


2015 traning 3 hostkurs

Lärare:

Lars Hagner