Lyft upp Qi Hangö [2015-09-26]

Nöjda och inspirerade deltagare och ett strålande vackert höstväder präglade stämningen under grundkursen i Lyft upp qi i Hangö. Nedan ett axplock av deltagarnas kommentarer.

Daglig träning ger välbefinnande

”Jag har tränat i många år. I sommar har jag varit lat varannan dag. Nu har jag igen tränat alla dagar: Både själen och kroppen börjar komma hem igen. Nu är jag glad och nöjd efter kursen.”

Mångårig träning ger många förbättringar

”Jag började träna qigong för fem år sedan för att jag hade inflammation i knäna. Jag har haft pollen och kvalster allergi, men inte nu mera på flera år. Jag hade också ofta förkylningar. De har hållit sig borta. Koncentrationen, lugnet, allt har blivit bättre. Jag är så tacksam för metoden.”

Förbättringar under kursen

”Jag har en idrottsskada i knäet. När jag steg upp på morgonen efter första dagens träning märkte jag att benet inte alls var så styvt som det brukar vara.”

”Jag har överansträngt höger hand och kom på kurs med akut seninflammation. Handen blev successivt bättre under kursen. Dagen efter, på måndag kväll, var all värk borta.”

”Mina händer är alldeles varma. Rörelserna är bra för min dåliga blodcirkulation.”

Börjat som pensionär

”Jag började träna som pensionär. Träningen har gjort mig mjukare och rörligare. På denhär kursen lyckades jag för första gången föra upp händerna längs kroppen baktill på ryggen.”

”Jag var slut och nere när jag år 2010 började träna qigong. Det har varit bra. Nu har jag njutit så av den här kursen. Rörelserna går bättre, jag är mycket mjukare i kroppen.”

Bra metod

”Jag är fysioterapeut och har haft en patient som fått hjälp av qigong. Det är min första kurs. Det här är en bra metod där alla rörelser har en funktion. Rörlighet är viktigt för att ämnesomsättningen skall fungera. I en styv led kan ingenting ske.”

Lärare
Margareta Willner-Rönnholm