Lyft upp qi Nybro [2015-02-07]

De flesta av deltagarna på helgens grundkurs har tränat med oss i många år. Deras erfarenhet hjälpte nybörjarna att ta till sig träningen och gav dem stöd vid inlärningen av rörelserna.

Några kommentarer från deltagarna:

Urinvägsinfektioner

”Jag har deltagit på många kurser. På denna kurs har jag lyckats koncentrera mig ganska bra. Vad som händer utanför träningssalen påverkar mig inte lika mycket som det gjorde tidigare. Jag har tidigare haft problem med urinvägsinfektioner. Under en sommarkurs hade jag något som liknade en förstärkt urinvägsinfektion. Sedan den sommarkursen har jag inte haft någon urinvägsinfektion över huvud taget.”

Rörlighet

”Jag har smärta i princip i hela kroppen. Jag har lärt mig ett sätt att få kroppen i balans. Under kursen har jag blivit mycket rörligare. Jag kan stå med armarna i axelhöjd under lång tid. Kombinationen av lyssnande och träning var bra på denna kurs.”

Migrän

”Jag tränade mycket för mig själv i början. Jag vill säga till nybörjarna att det är en stor skillnad mellan att träna ensam jämfört med en grupp. Jag blev av med min migrän efter jag började gå på gruppträningarna.”

Lugnet

”Det bästa med qiongträningen är att jag kan behålla lugnet.”

Njuter av qigong

”Jag har njutit under hela kursen. Jag tycker att föreläsningen i fredags var riktigt bra.”

Reaktioner

”Det här var min tredje kurs. I går kväll kände jag en stark smärta i knäet och något hände i min fot. Plötsligt förändrades något och min fot blev varm. Jag har aldrig upplevt något sådant förut, det var ganska spännande. Jag sov sedan väldigt gott. Jag är nöjd med kursen.”

Fotbollsskador

“Det här är min första kurs. Min fru började träna för ett tag sedan så jag blev lite nyfiken. Jag är väldigt nöjd med kursen, jag har gjort en del framsteg. I början kunde jag inte räta ut armarna över huvudet men efter bara en liten stunds träning så kunde jag det. Jag har en del gamla fotbollsskador och den här träningen hjälper mig verkligen. Jag kommer att berätta för alla som klagar på smärta eller dålig hälsa att testa det här, det är riktigt bra.”

Ryggsmärtor

“Jag har känt mig mycket lugn under kursen och träningen har gjort att jag inte haft värk i ryggen. Jag kände mig trött igår men jag vaknade klockan fyra i morse och kände mig pigg och jag har fortfarande mycket energi.

Lärare:

Johannes Nordgaard