Lyft upp qi Ekenäs [2015-03-14]

Våren knackade på dörren när vi höll terminens kurs i Ekenäs. Solen sken in genom fönstrena och lyste vackert upp den mysiga dagislokalen där Ekenäsgruppen träffas också på tisdagar för att träna tillsammans. Flera av deltagarna lyfte fram hur mycket träningsgruppen betyder för dem. Att få träffa andra och träna regelbundet tillsammans upplevs som väldigt värdefullt. Några av deltagarna har tränat med oss redan i många år och reflekterade över hur friska de känner sig trots att de till åren räknat ju inte blir yngre. Både de äldre och de nyare lyfte också fram de mentala effekterna av träningen: man känner sig lugnare, gladare och starkare mentalt.

Läs flera av deltagarnas egna kommentarer nedan.

En paus från ekorrhjulet

"Jag tränar med gruppen på tisdagar för att minimera stress och slappna av samt ta en kort paus från ekorrhjulet. Qigong är bra och skönt för mina axlar.
Inga ålderskrämpor och lär mig dra gränser
"Jag har tränat länge, kanske ca 9 år. Det har hänt mycket i mitt liv efter att jag började qigonga. Jag har inga ålderskrämpor fast jag är till åren. Det kan komma perioder när jag tränar mindre. Jag orkar fysiskt mycket bättre när jag tränar. Den mentala sidan är viktigare än den fysiska fast den också är viktig. Det ändrar på livet. Jag har lärt mig dra gränser. Tack för att jag fått vara här för att repetera rörelserna så att man får dem mer rätt."

Alla fel jag inte har fått

"För en vecka sedan fick jag typ min största aha-upplevelse då jag konstaterade alla fel jag inte har fått. Jag började qigonga för 10 år sedan men har ej tränat regelbundet. Jag har ingen aning var min fysiska kropp skulle ha varit om jag inte hade tränat qigong. Jag har tränat qigong p.g.a. mentala problem samt för att få qi och kraft."

Lyft upp qi Ekenäs

Känns bra i nacken

"Det har känts bra i min nacke. Kursen kändes jättebra."
Mindre tankar och mer inspiration
"Huvudet känns tomt just nu för vanligtvis brukar det snurra en massa tankar. Fick mycket inspiration under kursen."

Vigare, bättre knä, pollenallergi försvann

"Jag känner mig vigare. Jag känner mig bättre än för 10 år sedan. Jag började qigonga för jag ville hitta något som skulle vara bra för mig. Knäet blev med tiden bättre liksom pollenallergin samt ork att lägga barnen i säng om kvällarna utan strid och grälor. Förut drabbades jag lätt av förkylningar via barnen vilka var sjuka i 2 dagar medan jag var i 2 veckor. När jag blir sjuk nu så varar det bara några dagar."

Lärare:
Jeanette Heidenberg