Lyft upp Qi 2 Stockholm [2015-05-09]

Vårens Lyft upp qi 2 kurs samlade många träningsvilliga qigongare trots det fina vädret. Det var inte bara stockholmare som var där utan flera hade rest till huvudstaden enkom för att delta i kursen. Att vi fick vara i den vackra hörsalen på Östasiatiska museet gjorde inte saken sämre. Helgen flöt på lugnt och stilla, de som var nya och ovana vid mer träning fick prova på det. De nya delarna av Lyft upp qi och tankarna till övningen som vi lärde ut var uppskattade. Många av deltagarna kommer att delta i sommarens niodagarskurser.

Från deltagarnas kommentarer:

Viktminskning

"Jag kommer från Nybro utanför Kalmar och jag har tränat i ca fyra år. Det var härligt vara här. Träningshallen är fantastisk. Jag gillar sättet att tänka som vi lär oss på den här kursen. Bland annat har jag gått ner ca 10 kilo i vikt. Jag tränar varje morgon och känner mig starkare och starkare. Jag är tacksam för den här träningsmetoden."

Positivt tänkande

"Det är bra att höra om sättet att tänka i qigong, särskilt om triviala situationer. Jag känner att jag kan påverka situationer till att något positivare, till exempel på arbetet."

Bra övning

"Lyft upp qi är en väldigt bra övning. Jag fick några bra korrigeringar och är glad för kursen. Atmosfären var jättebra."

Träna med kvalitet

"Jag har varit med en träningsdag och jag kan inte träna så mycket hemma med en ett-åring. Jag får tänka på att träna med kvalitet snarare än kvantitet och det märks skillnad. Det är skönt att vara här. Jag känner mig pigg och det är bra att komma hem till familjen med ny energi."

Infektioner, depression, ångest

"När jag började träna qigong hade jag mycket infektioner. Med tiden försvann de och jag kunde vara frisk under ett helt år i taget. Jag har märkt att även om det varit mycket omkring mig och jag blev sjuk, känner jag mig ändå pigg. Jag har haft problem med depression, ångest, men trots att omständigheterna inte varit optimala klarar jag att hantera situationen. Jag hanterar saker mer praktiskt, tänker oftare "skit samma", jag skulle kunnat misslyckas mycket värre."

Viktigt i livet

"Jag har inte varit på många helgkurser på sistone, så det är skönt att vara här. Det har varit stressigt och jag tänker mer. Det är fint att träffa alla människor, känns som en förberedelse inför sommarkurs. Jag återknyter till de basala behoven, känner vad som är viktigt i livet."

Högt blodtryck

"Jag har tränat i ett halvår och ska försöka övertyga min sambo att börja. Idag har jag känt lugn inom mig. Jag har högt blodtryck, när jag håller ner huvudet så känns det bättre. Jag har tränat ungefär fem dagar/vecka."

Lärare:
Lars Hagner