Vinterkurs Shenxin Qigong Karlskoga [2015-02-16]

Vinterkursen i shenxin qigong är efterlängtad av många. Då har vi möjlighet att träna nio dagar tillsammans i en avslappnad och trivsam atmosfär. Vi är många, vi tränar mycket, qifältet är starkt och metoden effektiv, alltså bra förutsättningar för stora förändringar och hälsoförbättringar.

För fjärde året höll vi till på Karlskoga folkhögskola där vi trivs väldigt bra och har ett fint samarbete med skolan. Vår träning har också väckt intresse hos personalen och i år deltog fyra personer från skolan på grundkursen. En av dem fortsatte sedan under själva vinterkursen.

vinterkurs shenxin qigong gruppbild

Under kursen tränar vi mycket, från tidig morgon till sen kväll. Att träna så intensivt var väldigt uppskattat bland deltagarna. Tiden gick fort och koncentrationen var hög i träningshallen. En eftermiddag tog vi ledigt från träningen och då fanns möjlighet att följa med till Nobelmuseet i Karlskoga. Där väntade en dramatiserad guidning om Nobels liv och leverne, en guidning utöver det vanliga som blev väldigt uppskattad. En dag kom också lokaltidningen på besök för att skriva en artikel om oss. Du kan läsa den här: http://nwt.se/karlskoga-degerfors/2015/02/20/qigong-en-fridfull-traningsform

Den sista dagen tränar vi xing shen zhuang, steg 2 i zhineng qigong-skolan. Efter flera dagar med shenxin qigong är det ett skönt sätt att avsluta veckan på, tycker många. Man har fyllt på med qi och blivit starkare av vinterkursträningen, vilket gör det lättare att träna xing shen zhuang.

Ett viktigt särdrag för vår skola är att träna i ett starkt qi-fält. Tack vare qi-fältet kan vi få stora hälsoförbättringar och flera deltagare berättade att de blivit av med olika åkommor. Den årligt återkommande enkätundersökningen visade att deltagarna procentmässigt fick bäst resultat på sin energinivå (75 %), fysiska status (65 %) och koncentration (56 %) vilket framgår av diagrammet nedan.

vinterkurs shenxin qigong grafNedan kan du läsa några av deras kommentarer:

Minskade besvär av narkolepsi (trötthet)

"Efter en Pandemrixvaccination har jag lidit av fem narkoleptiska besvär. Jag har fått anfall av muskelsvaghet, plötsligt fallit i sömn, fått apatiska anfall med kognitiva svårigheter och minnesproblem, hallucinationer med sömnparalys samt fruktansvärda mardrömmar. Så kom jag hit, till min första vinterkurs, och jag känner mig jättepigg och jätteglad! Inget av besvären har inträffat alls under kursen! Jag är helt chockad över att må så bra! Jag hade inga förväntningar. Det har varit kämpigt så klart. Jag kommer mycket längre ner i benböjen och det har krasat i nacken så armarna kommer längre ut. Det har säkert hänt något bra. Jag är väldigt glad och tacksam! Det är rörande fint allting. Tack!"

Ökad energi och en bruten fot läkte

"Jag orkade nästan inte komma hit. Jag var tom på energi och slut i musklerna. Jag orkade knappt röra mig, var kognitivt påverkad, hade svårt att minnas vad jag skulle göra och var ofokuserad. Men det har hänt otroligt mycket den här veckan. Verkligen! Man tror nästan inte att det är sant. Det är en sådan skillnad! Jag känner mig som en ny människa, så mycket starkare. Om jag förut var tom är jag fylld nu. Det har jobbat så mycket i kroppen. Mitt blodsocker låg högt när jag var sjuk, (jag har diabetes). Lungorna var svaga av en lång infektion men allt i kroppen, njurar, lungor och mage har blivit starkare. Det har job­­bat mycket i magen även om den inte blivit helt bra. Jag bröt foten i höstas och som en bonus har jag kunnat ta av m­­ig pjä­­­xan under kursen och gå på foten igen. Jag har haft pjäxan ett halvår men foten har inte läkt, jag har ju ätit dåligt på grund av magproblemen och har dålig cirkulation av diabetes. Nu har det satt igång i foten. Det började pirra på djupet och en dag kände jag att jag kunde slänga min krycka. Det kändes bra! En dag var det dags att slänga pjäxan. Det kändes lite läskigt men det var skönt att ta bort den och kunna stå på foten. Kryckorna ligger nu under sängen och när jag kommer hem ska jag inte använda dem mer. Tack för en jättebra kurs!"

vinterkurs shenxin qigong träning

Starkare ben samt förbättrad hörsel och syn
"Det har varit superbra. Det är synd att kursen är slut. Mina ben har blivit starkare. När jag har gått har det känts som en motor i benen, en jättehärlig känsla. Både syn och hörsel har blivit bättre. Min hörsel är riktigt bra och det är ett bra resultat. Det jobbar på i ryggen. Tack till alla!"

Rörligare midja

"Det har varit en bra kurs. Jag har velat få en mjukare midja och det har jobbat mycket i hela kroppen. Min leder känns så mjuka. Det känns rent på insidan. Det är fantastiskt. Jag kommer mycket djupare ner jag gör benböjen, jag kan böja höfterna bättre och det är jag jätteglad för. "

Ren på insidan av kroppen

"Det här var min första vinterkurs men definitivt inte min sista. Det är den bästa kurs jag varit på. Det är härligt att träna så här mycket. Både fysiska och psykiska spänningar har släppt. Jag känner mig ren på insidan och det är en härlig känsla. Jag har fått fantastiska korrigeringar och jag är mycket rakare nu. Det är jag så tacksam för."

Minskad huvudvärk

"En fantastisk kurs. Jag har känt mig bättre än på någon annan kurs. Jag har haft mindre huvudvärk. Det är också fantastiskt att man träffar så många människor som man annars inte skulle ha träffat. Man pratar mycket och det är bra. Det är lätt annars att fastna i sina egna problem och då är det bra att höra hur andra har det. Det har jobbat mycket i mina axlar, nacke och bröst. Jag tror att min migrän snart kommer att bli bättre. Tack!"

Inga mardrömmar eller migrän

"Qigongen har hjälpt mig massor för att förstå, hitta och acceptera mig själv. På vägen har det försvunnit en massa fysiska och psykiska krämpor. Det har det gjort på den här kursen också. Under den här kursen har också tatueringen, jag gjorde för en vecka sedan, läkt väldigt bra. Jag har inte haft mardrömmar på natten eller migrän, bara svaga känningar. Sen i somras har jag haft mycket migrän. Denna vecka har jag inte tagit medicin. Så jag har varit här utan medicin och utan smärta, istället för med medicin och med smärta. Jag är jätteglad att jag varit här!"

Djup läkning i operationsärr

"Det här var min första vinterkurs och det har varit härligt att vara här. Det har jobbat på överallt. Min status har förbättrats och jag är väldigt tacksam över att jag blivit mycket mjukare. Det har också jobbat på där jag tidigare opererat mig. Jag vet att det läker på en djupare nivå och det är fantastiskt. Tack!"

Minskad depression

"Det är min första vinterkurs och det var mycket bra. När jag kom hit var jag lite deprimerad och ledsen men nu mår jag mycket bättre på alla plan."

Starkare i vardagen

"Jag var väldigt deprimerad, mycket spänd och trött när jag kom hit. Jag visste att vinterkursen skulle hjälpa mig. Det här var min fjärde vinterkurs och jag tänkte att jag måste bli bra för att orka för mina barn skull, att de ska ha en starkare mamma som orkar vara glad i vardagen. Det har känts väldigt tungt men jag har varit motiverad så det har gått bra att koncentrera mig och jag har varit pigg. Det är otroligt! Jag är väldigt glad att det börjar hända saker i midjan. Det är fantastiskt!"

Minskad tinnitus och ryggbesvär

"Jag har fått bra resultat av träningen. För att nämna några har jag blivit av med tinnitus och tårna har raknat, de låg på varandra förut. Jag har haft problem med ryggen sen jag var 17 år, har behövt åka till kiropraktorer och sjukgymnaster. De sista 4-5 åren har jag inte behövt åka till någon. Har jag tagit ett snedsteg och känt att något blivit fel i ryggen har jag gått hem och qigongat och då har det gått över. Så peppar peppar, men i alla fall 4-5 år har jag klarat mig. Innan åkte jag flera gånger om året till kiropraktor. Jag har ont i axlar och nacke och det jobbar där. Jag har en del andra problem också och min läkare har ett mantra: "Det är sånt som kommer när man blir äldre och det får du leva med". Jag tycker inte att det är riktigt rätt så jag ska visa honom motsatsen."

En extra oktav på rösten

"Häromdagen började jag nynna en liten melodi och började tänka att så ljust brukar jag inte sjunga. Jag provade rösten och kom upp i enorma höjder, som att jag fått en oktav extra. Trots att jag låter så här i lungorna så var rösten helt klar. Det var jättehärligt!"

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen