Lyft upp Qi Trondheim [2015-02-28]

Det var en fin spridning på åldrarna på denna helgkurs. Nya och repeterande tränade och korrigerade varandra med goda resultat: En låst axel föll på plats. Låsning i rygg och anklar löstes upp. Ett förstört knä blev bättre. En deltagare som hade foglossning hade som mål att testa om hon kunde springa ut ur lokalen – och klarade det.

Kommentarer från kursen

Foglossning blev bättre

”Jag har plågats av foglossning och inflammationer i ca 10 månader. Julen 2014 kunde jag varken stå eller gå. Jag blev väldigt överraskad då jag redan under första timmen klarade av att sätta mig ned på golvet. Jag kunde stå under hela kursen. Igår önskade jag en enda sak vid kursavslutningen: Att kunna springa – i stället för att krypa – ut ur lokalen och jag klarade det! Nu är jag lugn och avslappnad, mer än jag varit på länge.”

Lyft up qi trondheim 2015 02 28

Stabilt blodtryck

”Jag har varit stressad i huvudet. Nu har jag funnit lugn. Blodtrycket är stabilt nu.”

Djup avkoppling

”Jag har varit rastlös med mycket motstånd i kroppen. Idag märkte jag det och bestämde mig för att bara hänge mig och gå in i övningarna, som har en tilltalande långsamhet. Jag har nu kommit i kontakt med själva grunden i mig.”

Klarare röst. Kunnat stå med förstört knä.

”Jag ser annorlunda ut efter denna kurs och min röst har blivit ändrad. Jag hör att den är klarare och att lagren på stämbanden är borta. Jag kan inte stå eftersom mitt knä är förstört, nu har jag kunnat stå hela helgkursen.”

Fastlåst skuldra lossnat

”Jag har en skuldra som satt fast och inte gick att få ned. Vid korrigering under kursen föll skuldran på plats. Det lossnade också i ryggen och anklarna. Allergin har blivit bättre genom träningen och jag är medicinfri.”

Virusinfektion blivit bättre

”Jag har varit plågad av en virusinfektion. Nu har det lossnat mycket slem från bröstet. Vid korrigering fick jag en bättre kropphållning.”

Får lugn

”I natt sov jag gott och jag finner lugn här. Kroppstemperaturen har gått upp och jag är inte så frusen längre.”

Kan stå länge

”På förra årets sommarkurs försvann migränanfallen. Förr vinglade jag mycket med benen. Jag klarar av att stå bättre nu.”

Lärare:
Ingrid Tidemann