Lyft upp qi Ystad [2014-11-23]

Både nya och repeterande deltagare hade denna helg samlats i träningslokalen alldeles intill Klostret mitt i det pittoreska Ystad. De flesta deltagarna var erfarna sommarkursare som tog tillfället i akt att vara med i qifältet. Flera berättade hur de uppskattade stillheten och den sköna atmosfären i träningslokalen.

Ystad

Några kommentarer från deltagarna:

 

Hälsoförbättringar

”Jag har haft svåra ryggproblem efter att jag ramlat och har fått väldigt god hjälp av Zhineng Qigong. Jag tror inte att jag ”sprungit omkring” som jag gör idag, om jag inte tränat Zhineng Qigong - då hade jag nog gått med rullator fortfarande.”

”Min erfarenhet är att Zhineng Qigong är en fantastiskt fin hjälp för hälsan. Jag hade många olika hälsoproblem när jag började träna metoden, t.ex. kroniska smärtor, lågt blodtryck med mera, som blivit bra. Det är en ständig utveckling med träningen - det är bra att vara med i qifältet och repetera kurser.”

”Jag har blivit så mycket bättre.”

Energi

”Jag får en sådan energi av träningen.”

”Kurserna gör mig piggare.”

Mentalt starkare och varm i kroppen

”Känner mig lugnare nu än innan kursen och framför allt mentalt starkare samt även varm i kroppen. Det är sådana effekter jag brukar få när jag deltar på kurser.”

Känsla av qi

“Jag känner mycket qi i övningen Drag qi.”

Lärare:

Lars Sigebo