Lyft upp Qi Helsingfors [2015-03-07]

I Finland har European Zhineng Qigong länge haft ett mångsidigt kursutbud på svenska och under de senaste åren har man också hållit kurser på finska. I Helsingfors ordnas en finsk kurs i Lyft upp qi varje höst och vår. Årets första hölls i Brändö och lockade både nya och gamla deltagare. Nedan några kommentarer.

Hjälp mot sömnsvårigheter

"Jag började träna qigong för ca tre år sedan på grund av svåra sömnproblem. Det hjälpte genast. Jag har orsak att träna. Jag är en presterare, som lätt blir stressad och övervarvig. Lämnar jag bort träningen kan jag inte sova. Min son tycker dessutom att träningen gör mig mera dräglig. Jag märker att jag jobbar bättre, blir inte nervös lika lätt, tar saker mera med ro."

Vän i nöden

"Jag har tränat i tio år. Det är roligt att följa med andras förbättringar. Mig har qigongen hjälpt på många sätt – en verklig vän i nöden."

Energikälla

"För mig har qigong blivit ett viktigt redskap för att fylla på energiförrådet och lyssna till den egna kroppen. Eftersom jag arbetar med vård börjar jag arbetsdagarna med Wei tuo jin. Lyft upp qi och La qi gör jag på kvällar och veckoslut."

Förstaintryck

"Det verkar vara en bra självhjälpsmetod. Speciellt givande tyckte jag det var att jobba i par."

"Det var betryggande att se att också gamla qigongare behöver få kroppshållningen och rörelserna korrigerade. Bra med gamla och nya på samma kurs."

"Kroppsregleringen kändes bra. Jag lider av migrän och har hört hur Camilla blev av med sin med hjälp av qigong. Är glad att jag kunde delta i denna kurs."

Stor hjälp av La qi

"Zhineng Qigong har varit en ständig följeslagare för mig i fem år. Jag tränar varje dag, mest La qi eftersom jag på grund av min sjukdom inte kan lyfta armarna. Jag var nyligen på en långresa till Asien och insåg att jag orkade bättre, både fysiskt och mentalt än under tidigare resor. Jag har också märkt att träningen inverkar positivt på relationen till andra människor och kan vara till stor hjälp vid problemlösning."

Härliga Lyft upp Qi

"Jag har haft paus med Lyft upp qi en tid och tränat Shenxin i stället. Den här kursen blev en påminnelse om hur underbar Lyft upp qi är."

Ryggen bättre

"Under den här dagen hände någonting i ryggen, den känns bättre nu, som om någonting lossnat."

Lärare
Margareta Willner-Rönnholm