Lyft upp qi Kalmar [2014-10-18]

Med öppna sinnen och leende ansikten samlas vi en helg för att träna qigong tillsammans. Tjugofyra människor med olika erfarenheter av livet och qigongträningen.

Kommentarer från deltagarna:

Migrän

”Jag brukade regelbundet ha migränattacker. Min syn stördes och jag fick talrubbningar när jag fick mina attacker. Idag har jag inte längre några migränattacker. Den mentala träningen är viktig för mig, att få förmågan till koncentration, avslappning och att bli av med stress.”

Öka förmågan

”Min kompis Ellen övertalade mig att gå kursen. Min partner tränar också zhineng qigong och jag kan se hur han blir bättre. Jag har inga direkta problem, jag vill bara ha en större förmåga att slappna av och bli lugn.”

”Jag behöver träningen för min rygg, nacke och leder. Jag kan tydligt känna affekten av att inte träna. Jag har ökat min förmåga att koncentrera mig och att vara närvarande.”

Plattfot

”Jag har uppnått en massa bra resultat. Jag var tidigare plattfot, jag blivit av med min laktosintolerans, jag har mer energi, jag behöver inte sova lika mycket, min kropp var vriden och jag är mjukare och mer avslappnad.”

Lära sig nya saker

”Jag lär mig alltid något nytt. Det känns fantastiskt att vara i qifältet.”

Urinvägsinfektion

”Jag tränar för den mentala effekten att bli lugn och jag vill fortsättningsvis ha en smärtfri kropp. Jag har upptäckt att när livet är hektiskt så borde man träna mer. Då tänker man klarare. Mitt bästa fysiska resultat är att efter sommarkursen har jag inte haft några urinvägsinfektioner. Tack för en bra kurs och fina korrigeringar.”

Stressymptom

”Jag har tränat i ungefär ett år. Jag har fått många förändringar. Jag har inte längre några stressymptom, jag brukade ha som ett tryck i huvudet. Jag känner mig allmänt mer alert.”

 

Lärare

Johannes Nordgaard