Lyft upp qi Stockholm [2014-11-01]

Höstens andra Lyft upp qi kurs i Stockholm hölls även den på Östasiatiska museet. Lokalen bidrar alltid till den trevnad deltagarna känner, ihop med det starka qifältet och den erfarenhet lärare tillsammans med erfarna qigongare förmedlar till de mer nya. Nybörjarna lärde sig snabbt och har efter kursen fortsatt att träna på vår gemensamma gruppträning på onsdagskvällar i Stockholm.

Ur deltagarnas kommentarer:

Kondition

"Min kondition har blivit bättre av qigong. När jag spelade badminton med jobbet kunde jag spela sammanhängande i två timmar, mina kolleger som spelade mot mig bytte ut varandra, men jag spelade hela tiden."

Utbränd

"Jag har tränat i 2 månader. Jag tycker att detta är bra. Jag har varit i botten, utbränd och min fru gick bort för sex år sedan. Qigong hjälper mig."

Reumatism

"Detta är min andra kurs. Jag har reumatiska problem men nu har jag blivit bättre. Jag är bara stel i lederna. Jag är mentalt bättre."

Utveckling

"Jag har skador i rygg och axlar. Inte så stora problem, men jag behöver träna. Jag tittade på hemsidan och European Zhineng Qigong verkade mer etablerad och mer seriös än de andra jag tittade på. Jag läste de personliga berättelserna som fanns på hemsidan och det gjorde så att jag bestämde mig för att gå den här kursen. Här verkar det vara mer framtidsmöjligheter att utvecklas."

Ljus på insidan

"Jag har tränat i många år. Jag är inte så bra på daglig träning. Efter ett uppehåll kommer jag nu tillbaka och jag tycker att det är jätte skönt att komma på kurs. Det är bra att det finns ett kurs nu mitt i höstmörkret. Denna kursen är som lite ljus på insidan."

Matallergi

"När jag började träna Zhineng Qigong var jag jätte allergisk mot massor av olika matvaror. Jag kunde nästan inte äta någon ting, men efter en sommarkurs ändrades detta till att jag nästan kunde äta som alla andra."

MS

"Jag började träna för 7-8 år sedan. Jag har haft ett träningsuppehåll i ett och ett halvt år på grund av en dålig rekommendation av en sjukgymnast. Jag har tidigare fått mycket hjälp av qigong träningen för att komma till rätta med min MS. Qigong har hjälpt mig med balansen både fysiskt och mentalt. Då jag för några månader sedan var i duschen och skulle schamponera mitt hår och upptäckte att jag hade för ont för att klara av det bestämde jag mig för att nu får det räcka och jag anmälde mig till en kurs med European Zhineng Qigong."

Stress på jobbet

"Jag började då vi hade en kurs på jobbet. Jag har haft mycket nytta av qigong då jag har många stressiga situationer på jobbet."

Konstant ont i nacken

"När jag började träna qigong hade jag konstant ont i nacken. Efter min första helgkurs hade jag inte lika ont. Efter min första sommarkurs var jag dramatisk mycket bättre. Nu har jag inte ont längre."

Qifält

"Otroligt bra Qi-fält, bra människor och tiden bara susar förbi."

Fokus

"Jag fick fokus under La qi. Jag ska börja träna varje dag."

Lärare:

Lars Hagner