Lyft up qi Stockholm [2014-09-21]

Höstens första Lyft upp qi kurs i Stockholm var ovanligt välbesökt. Roligt var också att så många av deltagarna gick sin allra första kurs med oss. Östasiatiska Museets vackra hörsal var lokalen där vi höll till, utanför var det fantastiskt soligt och vackert sensommarväder. Inramningen på Skeppsholmen var härlig, med glittrande vatten runt omkring. Kursen flöt på utan problem, de nya lärde sig snabbt med god hjälp från dem med mer erfarenhet. Stämningen var hjärtlig och god, qifältet riktigt starkt.

Repetition hjälper mig att lära

Jätte bra kurs. Är jätte glad eftersom jag har med en kompis som är här för första gången.  Jag har tränat i många år. Det är alltid bra med en kurs, att man kommer om och om igen och lär sig bättre och bättre.

Jag tycker ibland att jag ställer fåniga frågor och att jag frågar saker jag redan vet, men ibland känns det som att jag behöver få repeterat det jag redan vet för att förstå. Därför tycker jag om föreläsningarna, jag får repeterat det jag säkert behöver veta.

Qigong i vardagen

Jag tränar för att jag märker att jag mår bra av det. Det har hjälpt mig med mitt höga blodtryck.

Jag tycker om att träningen kombinerar det fysiska med det mentala.

Jag blir piggar för varje år jag tränar qigong. Min kondition blir bättre och bättre. Jag ska bli en pigg 100 åring.

Rygg problem

Jag började träna för 3 år sedan på grund av alvarliga problem med smärta i rygg och nacke. Jag hade ständig värk. Det påverka min konsentration och mitt humör avsevärt till det sämre. Under den värsta perioden fick jag domningar i ryggen. Domningarna är nu helt borta och när jag har ont kan jag träna så att det blir bättre. Tidigare var det smärtan som kontrollerade mitt liv. Nu kan jag ta tillbaka kontrollen med hjälp av att träna qigong.

Jag har rygg problem och går till sjukgymnast och tränar på gym för att hålla smärtan borta. Jag tycker inte att träningen är så bra, jag klarar inte hänga med i gymmet. Det är svårt att klara av tempot och jag tror inte att det är så bra att det ska gå så snabbt. Jag tror denna träningen är bra för mig eftersom det har ett mycket lugnare tempe. Jag tror att detta blir bra.

Lärare.
Lars Hagner