Lyft upp qi Nybro [2014-01-25]

Grundkursen I Nybro samlade en hel del repeterande deltagare. De som deltog på kursen för första gången fick mycket god information och träningstips från de mer erfarna studenterna under kursen.

Kommentarer från kursen:

 

Utrensning

"Detta var min första kurs. Igår kändes det som en utrensningsprocess, det kändes bra. Jag har en positiv inställning till träningen."

Nya perspektiv

"Jag gillar den här typen av träning. Jag har fått nya perspektiv på min vardag på grund av den mentala biten av qigongträningen. Min kropp har blivit mjukare och skönare."

Bra känsla

"Jag kommer att fortsätta träna, det känns väldigt bra."

Förmågan att gå

"Det här var min första kurs. Jag har haft problem att gå korrekt i ett års tid. I morse fann jag mig själv stående i badrummet, jag undrade hur jag hade kommit dit. Jag haltade inte ut från rummet heller. Kursen var ganska tuff men spännande."

Qigong som verktyg

"Det här var min andra kurs. Jag tycker att qigong är ett bra verktyg. Jag är mycket klarare mentalt och jag sover bättre. Under kursen hade jag en del reaktioner i ett ben. Jag kommer troligtvis gå på sommarkursen i år. Jag gillade atmosfären på kursen, väldigt vänlig."

"Det bästa med qigong är att jag får ett verktyg att hantera livet med. Jag kan fatta bättre beslut när jag tränar, jag mår överlag väldigt bra."

Huvudvärk

"Jag brukade ha huvudvärk fem gånger i veckan. Sedan jag började träna qigong så har jag huvudvärk två gånger i månaden. Jag hade under kursen en brännande känsla i höften, jag var tvungen att ändra min kroppsreglering mycket."

Bukspottkörtelinflammation

"Efter många år berättade läkarna för mig att jag hade bukspottkörtelinflammation. Något som inte skulle försvinna. Efter min första grundkurs kände jag att något hände i kroppen. Jag kände hopp. Jag deltog på sommarkursen och blev mycket bättre. Min läkare blev förvånad, han rekommenderade att jag skulle fortsätta träna qigong. Generellt sett är jag mycket friskare nu och jag kan påverka min hälsa. Jag är inte ett offer längre för min sjukdom."

Detaljer

"Jag har blivit mjukare i kroppen av att träna qigong. Det känns bra att delta på dessa kurser. Jag plockar alltid upp några detaljer på varje kurs."

Bättre fot

"Under första dagen var det besvärligt för mig att sätta mig ner på golvet och framförallt att ställa mig upp igen. Jag var tvungen att hålla i en stol. Nu klarar jag av det galant, jag gjorde det till och med utan hjälp av händerna. Mina barnbarn kommer bli glada när jag kan leka med dem på golvet. Jag opererade nyligen foten. Jag hade en konstig känsla i den foten under qiregleringen. Hade jag inte pratat med Ellen innan så hade jag troligen varit rädd men istället tänkte jag att foten skulle bli bättre. Nu känns det som att jag har kuddar under fötterna och de känns varma. Det här är väldigt spännande"

Mentala förbättringar

"Jag har tränat I många år. Denna gång Kände jag mig avslappnad och jag njöt av träningen. Den mest signifikanta effekten för mig är de mentala förbättringarna. Jag kan hantera livet mycket bättre med den här metoden."

Trevligare person

"Jag har tränat i tre år. Jag började därför jag var nyfiken på vad min mamma och syster tränade för något och jag hade en del problem med ryggen. I början gillade jag inte övningarna. De kändes så långsamma och tråkiga men nu så gillar jag dem, jag har till och med längtat efter den här kursen. Jag var nyligen på fyra dagar träningskurs i Göteborg, sedan dess har jag haft mycket mer energi. Det bästa resultatet hittills är att jag är en trevligare person, det är en skön känsla att vara trevlig från morgon till kväll."

Fin atmosfär

"Det här var min första kurs. Jag har kronisk smärta i min kropp, mestadels ryggen och axlar samt huvudvärk. Läkarna vet inte varför och de kan inte hjälpa mig. Det känns bra att vara här. I dag känner jag mig mjukare och lugnare. Jag vill också säga att sättet jag blivit välkomnad här känns väldigt unikt. Alla är vänliga och hjälpande, inte som det är generellt sett i samhället. Jag känner mig som en del i gänget trots att jag är en nybörjare. Tack!"

Migrän

"Jag har tränat sedan 2003. Jag led av svåra migränanfall. Jag spenderade fem till sex dagar i veckan i sängen tänkandes att jag inte skulle överleva smärtorna. Jag kunde inte kamma mitt hår, göra mat, ingenting. Jag grät min första kurs och jag förstod inte hur jag lyckades ta mig upp ur sängen den andra dagen. Efter kursen hade jag en hel vecka utan migrän. Nu är mitt liv helt annorlunda, jag kan göra en massa saker. Jag har fortfarande migränanfall men inte alls som förut. I dag kunde jag lyckligt notera att mina vrister är mjukare."

Förmåga att springa

"Jag har tränat i många år och jag måste säga att denna kurs var den bästa hittills. Jag njöt av varje sekund. Det har hänt många bra saker av träningen. Mina allergier är borta, smärta i nacka och axlar likaså och jag behöver inte sova så mycket. Efter trettio år så kan jag springa igen, jag har inte kunnat det tidigare på grund av en fotbollsskada i knäet. Men den är borta nu. Och som ett litet tillägg, ett operationsärr jag haft försvann under förra sommarkursen."

Energi

"Jag har tränat i tre år. Jag sover bättre och jag har mer energi. Jag är lugnare och jag kan hantera saker och ting bättre, tex stress i trafiken och kollegor på jobbet."