Lyft upp qi Kvinnherad [2013-10-19]

I Zhineng Qigong kommer de fysiska förbättringarna ofta hand i hand med de mentala. Vid denna kurs var det många deltagare som uppmärksammade hur kropp, sinne och qi hänger ihop.

Kommentarer:

Bättre på alla sätt

"När jag började träna qigong var jag väldigt dålig. Jag var tvungen att krypa till toaletten och köket när det var som värst. Att skära bröd och ost klarade jag inte. Jag tänkte att jag aldrig skulle klara armträningen, att jag aldrig skulle bli okej. Nu har jag det väldigt mycket bättre på alla sätt. På den här kursen har jag blivit mycket bättre i ryggen och mjukare både i kropp och själ."

"När jag började träna qigong var jag väldigt stel i knäna. Nu är jag mycket mjukare. Jag har fått många förbättringar. Jag trodde jag hade mycket med det mentala att jobba med men förstod att det var många fysiska saker att ta tag i."

"Qigong har hjälpt mig mycket både fysiskt och mentalt. Jag känner nu att kropp och sinne hänger ihop väldigt mycket."

"Qigong har god effekt. Qigongen är det mest intressanta jag stött på i livet."

"Nu är jag mycket bättre i ryggen."

Kan äta vetemjöl igen

"Jag är mjukare. Jag har haft matintolerans mot olika saker, bl a vetemjöl och det har jag ätit nu. Det går fint."

Mer utvilad än på länge

"Jag har varit väldigt skeptisk till allt som har med såna här saker att göra. Jag är väldigt glad för den här kursen. Det första som hände var att tårarna började rinna. Jag bara översåg det och fortsatte, sedan kände jag en ro i kroppen. Jag kände att det här var gott för mig."

"Idag kände jag mig mer utvilad än på länge."

"Det är tydligt att Qigong har god effekt på mina krämpor. Jag har inte sovit så gott på länge som i natt. Jag var väldigt ofta sjukskriven förr men har inte varit hos läkare sedan jag började träna qigong."

Lärare:

Patrik Rastija