Xing Shen Zhuang Göteborg [2014-01-06]

Under sommarkursträningens femte dag tränar vi övningen Xing Shen Zhuang. Många deltagare upplever djupare förändringar i vardagen, både mentalt och fysiskt, sedan de börjat träna denna övning. Kraft var ett återkommande ord.
Kommentarer:

"Jag har en enorm kraft"

"Jag blev påmind om att man inte behöver förbruka så mycket energi i vardagen om man slappnar av. Sedan i somras har jag känt några gånger att "Wow!", jag har en enorm kraft och kan göra vad jag vill. Jag ska flytta men tänker att 'har jag med mig själv har jag med mig allt'. Att känna den kraften inom mig, det är himla fint. "

"Det händer jättemycket, både mentalt och fysiskt. Jag började träna övningen i somras och det lossar i bäckenet. Jag tar saker och ting med ro på ett helt annat vis och börjar bli medveten om mitt eget handlande. Jag vill bli bättre i mitt förhållningssätt till andra."

"Detta är kanon. Jag vill ha mer."

"Jag har fått ett flöde i mitt liv"

"Jag har varit harmonisk hela hösten. För första gången på många år har jag börjat få ett flöde i mitt liv, jag är på rätt plats och träffar rätt personer. Jag irriterar mig inte på andra och trivs med mig själv. Jag har börjat respektera mig själv, ta mig själv på allvar och tänka att jag är värd det allra bästa. "

"Jag brukar alltid ha ont i ryggen men inte idag. Sällan har mat smakat så otroligt gott som det gjorde vid lunchen. Jag har en massa saker att göra hemma som tagit emot men nu börjar jag ha lust till det. Det kändes som jag fick kraft. "

"Jag har inte tränat den här på två år och hade glömt mycket. Men nu var det mycket lättare och jag kunde göra saker som jag inte kunde förut. "

"Jag har tränat den här i höst och inte haft ont, vilket jag hade i början. Nu går det mycket bättre. Det är skönt. Det känns att man får mer kraft."

"Min kropp öppnar sig"

"Jag hanterar situationer i vardagen mycket bättre. Som att inte bli hysterisk när jag hade ont om tid att köpa konsertklänning förra veckan. Men det gick på 20 minuter med provtagning och allt. Igår vid konserten hade jag problem att andas i klänningen, jag hade återigen vidgats ut. Jag har fått sy ut klänningar sju cm förut. Min kropp öppnar sig och att nacken blir rakare."

"Jag har lätt för att frysa även när det är 25 grader. Idag har jag blivit jättevarm."

"Det var ovanligt lätt att träna idag, mer flyt i rörelserna. Något släppte i axelpartiet under träningen. Det kändes jättebra."

"Jag blir glad"

"Idag har känts som ett lyft, det var jättelätt. Jag känner mig öppen i hela kroppen och blir glad av denna övning."

"Rörelserna går mycket lättare, de flyter, utan de där stoppen som jag haft i axlarna. "

"Jag är mycket lugnare i huvudet och mjukare i kroppen. Lederna och midjan slappnar av lite mer. Det är otroligt skönt."

"Jag har haft en stressig höst, har varit jättestel i axlarna. Det har släppt under kursen."

Lärare:
Patrik Rastija