Sommarkursträning Göteborg [2014-01-02]

Mitt i mörkaste vintern är ofta behovet av energipåfyllning stort och många deltagare kände en markant skillnad före och efter kursen. Piggare, gladare, mjukare och lugnare var ord som upprepades ofta. Att qifältet blir starkare och starkare märks av på flera sätt, t ex kunde många redan första träningsdagen slappna av mer och njuta mer av träningen.

Kommentarer:

Mjukare och lugnare

"Jag är väldigt glad för är att jag kan sitta såhär på golvet, det har jag inte kunnat någon gång som jag minns. Det känns bekvämt och avslappnat. Jag blir mjukare och mjukare i kroppen."

"Jag känner mig mycket mjukare i kroppen. Och lugnare. Häromkvällen hände tre grejer som jag normalt skulle bli duktigt irriterad på men det bekom mig inte."

"På senare tid har jag fokuserat på koncentrationen och avslappningen. Det har gett jättebra resultat."

Vågor på vattnet

"Det här med qigongen är så roligt. Min son har fått jättemycket energi. När vi stod här och gjorde la qi lärde han sig gunga därhemma, vilket han längtat efter länge. Mår en bra i familjen så blir det som vågor på vattnet."

"Jag inser nu att smärtor och skador jag haft sedan jag var barn, att jag faktiskt nu så många år senare kan jobba med det. Det berör mig mycket."

"Jag har varit konstant spänd och haft mycket problem med kroppen. Jag har börjat förstå hur viktigt det är att slappna av i träningen. Nu helt plötsligt kan jag känna saker som andra har pratat om. Det är jätteskönt."

Modig och glad

"Jag känner mig väl till mods och orädd efter kursen. Kroppen är mjukare. Jag har övat mig på att inte vara rädd. Rädsla sätter sig i kroppen. Jag är inte rädd nu. Jag ska fortsätta vara glad och modig."

"Jag har känt mycket tacksamhet under kursen. Jag var mycket sjuk tidigare. Jag känner mig trygg och glad."

"Jag känner inte ensamhetskänslor längre, som jag gjorde förr. Jag känner en stor trygghet och gemenskap."

"Qigongen har blivit en livsstil för mig. Jag har njutit av träningen. "

Gemenskap som värmer

" Jag är så tacksam att jag hittade Zhineng Qigong. Jag känner värmen från er alla, det är en lycka. Min självkänsla behöver stärkas och det är på gång, det blir bättre och bättre."

"Det är sådan lättsamhet här, tänk att vi skrattar så mycket även om vi har ont."

"Jag är tacksam att jag blir bättre och bättre, istället för tvärtom. Jag koncentrerar mig bättre nu, speciellt vid la qin som jag inte haft så lätt för tidigare.

Negativa tankar minskar

"Jag kom till kursen helt utbränd och fick börja med att ligga ned. Jag önskade att all min depression skulle försvinna. Det mesta av den har jag fått bort. Och idag fungerar kroppen. Det är guld varje gång jag kan vara med på kurs."

"Koncentrationsförmågan börjar bli bättre och jag försöker njuta av träningen. Jag märker att jag tänker nästan aldrig negativa tankar längre."

"Jag var orolig för den branta trappan till träningssalen men blev förvånad att det gick så bra. Jag är tacksam att kunna vara här och inte bara sitta hemma hela tiden."

"Det har varit helt underbart att vara här. Balansen är mycket bättre."

Lärare:
Patrik Rastija