Lyft Upp Qi Göteborg (2014-01-11)

På årets första grundkurs i Göteborg var ungefär hälften nybörjare. Flera av dem var intresserade av sång och hur Zhineng Qigong kan utveckla rösten. Att olika förmågor, hälsa och livskvalitet kan förbättras inom alla områden kunde både nya och gamla deltagare ge exempel på.

Kommentarer:

Sången och hälsan bättre

"Nyligen höll jag en konsert och sjöng ett stycke med höga toner som jag inte kunnat på flera år pga whiplashskador. Nu klarade jag det bättre än innan skadorna. En bonus är att jag blivit av med perniciös anemi, vilket tre läkare sagt var omöjligt.

"Jag vill stärka min kropp och min röst. Jag har länge velat börja sjunga igen. Helgen har varit otroligt positiv. Jag brukar frysa jämt men efter en timmas kurs var jag jättevarm. Ett gammalt problem med nacken har lossnat."

Mjuk som en bebis

"Jag har skolios och bäckenproblem. Jag har hållit kroppen i form med olika slags träning men tycker inte det har hjälpt. Jag har ändå känt mig trött och sliten sista året. Nu känner jag mig som en bebis, mjuk och gosig. "

"Jag har problem med nacken och blir trött av smärtorna. Jag känner mig mycket mjukare nu och var piggare igår kväll."

"Att inte tänka utan bara göra är bra för mig. Det känns gott i hela kroppen."

Tillfrisknade fort

"Jag har mindre värk och framförallt mindre ångest med hjälp av träningen. Jag hade en hjärnblödning i augusti och läkarna tyckte att jag tillfrisknade väldigt fort."

Jag har inte mått såhär bra på tolv år. Jag har mer kraft och mindre smärtor. Om jag har ont hjälper träningen. Förra året var det stora förändringar i mitt liv, jag förvånades över hur jag passerade det.

Mer energi och glädje

Jag har varit sjuk ett halvår och har bara tränat hemma. Det var en kolossal lättnad att komma hit. Träningen gör det lättare att vara i det eviga nuet."

"Jag har kroniskt trötthetssyndrom. Vid vilken annan aktivitet som helst hade jag behövt lägga mig redan vid lunch igår. Men jag har varit med hela tiden. Det är fantastiskt att vara här."

"Jag älskar qigong, jag får så mycket energi och blir glad."

Nya steg i livet

"Jag har mer positiva tankar, överflödas inte av negativa tankar. Jag tar nya steg i mitt liv, utvecklar relationer och företagande. Livet går framåt, det känns kul."

"Jag har tränat i tre år. Varje område i hela mitt liv har förbättrats."

"Detta är spännande, jag är nyfiken, det känns kul. Jag känner mig lättare själsligt."

Lärare:
Elisabeth Öberg